Çoktan seçmeli cevapların metinsel karşılıklarını yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Openoffice Calc, Libreoffice, Excel Office
Arkadaşlar, merhabalar.
Excelde iyi değilim. Ama bu aralar Excel le çok işim çıkmaya başladı. Yardımınıza ihtiyacım var.Lütfen bir yardım eli uzatın.
Sorum şöyle:
Bir soruya verilecek çoktan seçmeli cevapların(a,b,c şeklinde) karşılıklarını(seçeneğin metni ne ise) alt hücreye yazdırmak istiyorum.
Sorumuz şöyle olsun : Hangi renkleri seversiniz?
a)sarı
b)mavi
c)gri
d)yeşil

Verdiğimiz cevabı a1 hücresine şöyle kodluyruz : "a;b"

Ben bir altındaki a2 hücresine seçeneklerin karşılıklarını text olarak yazdırmak istiyorum.
Örnek : a1 de a;d yazmışsa
a2 de sarı,yeşil yazsın. (formülle)
a1 de a;b;c yazmışsa
a2 de sarı, mavi, gri yazsın.
a1 de boşsa a2 boş olsun. (bunu yapabilirim sanırım.ıferror formülü)
Tabi bunun dinamik olması lazım. Seçenekler değişebilir. o sorunun seçeneği ne ise ona göre cevap verilcek.

ındirect mi kullanılıacak, ilk başta match ile a ya b ye numara mı atanacak, yoksa direkt bir çözümü mü var. Kafam iyice karıştı.

İyi akşamlar

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar bir hayli kişi var sistemde, bir cevap veren yok mu, en azından bu zor bir şey mi onu algılamak istiyorum, yoksa çok kolay olduğu için mi cevap vermiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2019
Ne demek istediğinizi anlamadığımdan cevap veremedim. Örnek bir excel koyarsanız daha anlaşılır olur. Anlatımınızdan şahsım adına söylüyorum, bir şey anlamadım.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Zor falan değil ama örnek dosya eklemediğiniz , soruyu yeterince açıklayamadığınız için cevap almanızda zorlaşır.

Yazdıklarımı uygulayın.
Bir excel sayfasında 1. satırda;
B1 hücresine SORU yazın
C1 hücresine a
D1 hücresine b
E1 hücresine c
F1 hücresine d
yazın
2. satırda;
B2 hücresine Hangi renkleri seversiniz? yazın
C2 hücresine sarı
D2 hücresine mavi
E2 hücresine gri
F2 hücresine yeşil
yazın.
A2 hücresine (araya noktalı virgül yada virgül koymadan) ac yazın
A3 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;1;1);$A$1:$F$1;0)));"";İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;1;1);$A$1:$F$1;0)))&EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;2;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;2;1);$A$1:$F$1;0)))&EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;3;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;3;1);$A$1:$F$1;0)))&EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;4;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;4;1);$A$1:$F$1;0)))

Formülünü uygulayın.
A2 hücresindeki (abcd) seçeneklerini değiştirerek sonucu gözlemleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Merhaba;
Zor falan değil ama örnek dosya eklemediğiniz , soruyu yeterince açıklayamadığınız için cevap almanızda zorlaşır.

Yazdıklarımı uygulayın.
Bir excel sayfasında 1. satırda;
B1 hücresine SORU yazın
C1 hücresine a
D1 hücresine b
E1 hücresine c
F1 hücresine d
yazın
2. satırda;
B2 hücresine Hangi renkleri seversiniz? yazın
C2 hücresine sarı
D2 hücresine mavi
E2 hücresine gri
F2 hücresine yeşil
yazın.
A2 hücresine (araya noktalı virgül yada virgül koymadan) ac yazın
A3 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;1;1);$A$1:$F$1;0)));"";İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;1;1);$A$1:$F$1;0)))&EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;2;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;2;1);$A$1:$F$1;0)))&EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;3;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;3;1);$A$1:$F$1;0)))&EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;4;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&İNDİS(A:F;SATIR()-1;KAÇINCI(PARÇAAL(A2;4;1);$A$1:$F$1;0)))

Formülünü uygulayın.
A2 hücresindeki (abcd) seçeneklerini değiştirerek sonucu gözlemleyin.
İyi çalışmalar.
Muygun Bey,
Çok teşekkür ederim. Bu formülleri ingilizceye cevirip, yarın deneyeceğim.mAALESEF üye olmadığım için dosyaınızı indiremedim. Size sonuçtan haber veririm. Acemiliğime verin, dersimi çalışınca size dönüş yapacağım.
Çok uğraşmışsınız, çok teşekkür ederim.:dua2:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Bu formüller excel özel işlemler menüsü ile otomatik olarak ingilizce ye çevrilmiştir.

http://www.excel.web.tr/f52/excel-zel-lemler-menusu-eklentisi-sao-tu-t157219.html

Doğru çevirip çevirmediği konusunda dönüş yapabilir misiniz?

Kod:
'=IF(ISERROR(INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;1;1);$A$1:$F$1;0)));"";INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;1;1);$A$1:$F$1;0)))&IF(ISERROR(INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;2;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;2;1);$A$1:$F$1;0)))&IF(ISERROR(INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;3;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;3;1);$A$1:$F$1;0)))&IF(ISERROR(INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;4;1);$A$1:$F$1;0)));"";","&INDEX(A:F;ROW()-1;MATCH(MID(A2;4;1);$A$1:$F$1;0)))