Combobox a yazılanın Listboxta görünmesi

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Değerli arkadaşlarım; Benim sorunum özetle şöyle: Userform3 üzerinde listbox1 ve Combobox1 var. Listbox ve combobox verilerini sayfa6 b5:h arasından alıyor.Combobox1 üzerine yazdıklarımı listbox1 üzerinde bulmasını istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.İyi günler, iyi çalışmalar.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu dener misiniz ?
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    For i = 0 To ComboBox1.ListCount - 1
    If ComboBox1 = ListBox1.List(i) Then ListBox1.ListIndex = i
    Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Hamitcan; verdiğiniz kodu denedim maalesef çalışmadı.Benim istediğim comboboxta veriler var comboboxa sıra ile harfler girdiğimde örneğin A dediğimde listbox üzerinde A ile başlayanları, AL dediğim zaman AL ile başlayanları ALİ dediğim zaman ALİ satırını bulmasını istiyorum.
Userformun Acivate veya intalize olaylarına da bu kınu ile ilgili kod yazmam gerekiyor mu? Teşekkür ederim.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Anladığım kadarıyla, siz, süzme yapmak istiyorsunuz. Sitede örnekler mevcut diyecem ama onlar da silindi. İsterseniz, arama yapmayı bir deneyin. Bulamazsanız, bendeki bir kaç örneği eklerim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Hamitcan, dediğiniz gibi arama yapıyorum malesef silinmiş.Örnek eklerseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Mesajımın gidip gitmediğini anlayamadım, tekrar yazıyorum.Örnek eklerseniz memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Teşekkür ederim Hamitcan kendi çalşmamda deneyeceğim.