konu ile ilgili çok fazla araştırma yaptım fakat cevap bulamadım.
Userformun initalize kısmına aşağıdaki kodları yazarak combobox a ilgili sayfasındaki e sutununda bulunan verileri benzersiz şekilde listeleyebiliyorum.
Private Sub UserForm_Initialize()
sonsatir = WorksheetFunction.CountA(wsilgili.Range("A:A"))
For i = 2 To sonsatir
If WorksheetFunction.CountIf(wsilgili.Range("E2:E" & i), wsilgili.Cells(i, 5)) = 1 Then
frmilgili.cmbieunvan.AddItem wsilgili.Cells(i, 5).Value
End If
Next i
End Sub
combobox dropbutton click eventine hangi kodu yazarak ekli olan verileri alfabetik olarak sıralayabilirim.Excel sayfasında sıralama yapmak istemiyorum.Sadece combobx içinde yapmalıyım.Listview de ekli olan verileri;
With ListView1
.SortKey = 5
.Sorted = True
.SortOrder = lvwAscending
End With
bu kodlarla kolaylıkla alfabetik sıralama yapabiliyoruz. combobox tada benzer kodlar mevcut mu?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Userformun initalize kısmına aşağıdaki kodları yazarak combobox a ilgili sayfasındaki e sutununda bulunan verileri benzersiz şekilde listeleyebiliyorum.
Private Sub UserForm_Initialize()
sonsatir = WorksheetFunction.CountA(wsilgili.Range("A:A"))
For i = 2 To sonsatir
If WorksheetFunction.CountIf(wsilgili.Range("E2:E" & i), wsilgili.Cells(i, 5)) = 1 Then
frmilgili.cmbieunvan.AddItem wsilgili.Cells(i, 5).Value
End If
Next i
End Sub
combobox dropbutton click eventine hangi kodu yazarak ekli olan verileri alfabetik olarak sıralayabilirim.Excel sayfasında sıralama yapmak istemiyorum.Sadece combobx içinde yapmalıyım.Listview de ekli olan verileri;
With ListView1
.SortKey = 5
.Sorted = True
.SortOrder = lvwAscending
End With
bu kodlarla kolaylıkla alfabetik sıralama yapabiliyoruz. combobox tada benzer kodlar mevcut mu?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.