ComboBox da seçilen İşleme ait buton renk değiştirsin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli Forum Üyeleri
Selam.
Mevcut Form:
Bir user form bunun içinde yer alan 3 düğmeli Toolbar ve bir adet içinde 3 seçenek bulunan bir ComboBox.

Benim yapmak istediğim, UserForm üzerinde yer alan bir Comboboxda içinde sıralanmış seçeneklerle aynı isme sahip butonların rengini değiştirmek. Başka bir deyişle Comboboxda sıralanan 3 seçenekten, seçilmiş olan aktif seçenekle aynı isime sahip ToolBar butonunun rengi değişerek sarı olsun.
Bunu nasıl kodlarız? Bu 1. sorum.

2. Sorum ise: Comboda seçili olmayan seçeneklerle aynı isme sahip diğer ToolBar butonlarının " in aktif görünüme" geçmesi. (Windows düğmelerinde olduğu gibi)

Teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek bir dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Selam CostControl teşekkür ediyorum öncelikle.
İyi akşamlar.

Ekli dosya ve şema ektedir.

"SP1- SP2 ve SP3 seçenekleri ComboBoxdan seçildiğinde sol taraftaki Toolbarda ilgili düğme rek değiştirsin diğerleri inaktif olsun" şeklinde özetlenebilir bir seneyo var. Kod şifrem 1538 dir

Kolaygelsin
Saygılarımla

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Toolbar nesnesinde zemin rengi değiştirilemez, ancak her butona ayrı ayrı resim yüklenebilir, bu resim yükleme işide bir imagelist nesnesi ile yapılabilir, ekli dosyayı inceleyin.

Not: Dosyanızı eklemeden önce öncelikle aşağıdaki linki okumanızı öneririm.

Eklenen dosyalarda dikkat edilmesi gereken konular

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın Leventm
Merhaba,

Öncelikle cevabınız ve yardımlarınız için çok saolun; herşeye rağmen çabalarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Uyarılarınızı okuduğumda kendimi sizin yerinize koydum ve ne kadar haklı olduğunuzu gördüm. Bu nedenle uyarılarınıza harfi ile uyacağımı söylemek isterim.

İyi Akşamlar
İyi çalışmalar.