• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox dan değer alma

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
Cells(15, 5) = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox3.Value, Sheets(1.Sınav).Range("A:v"), 1, 0)

bu formülde ComboBox3 değerini for döngüsü içine alıp arttırma yapabilir miyim

Cells(15, 5) = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox3.Value, Sheets(1.Sınav).Range("A:v"), 1, 0)
Cells(15, 5) = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox4.Value, Sheets(1.Sınav).Range("A:v"), 1, 0)
Cells(15, 5) = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox5.Value, Sheets(1.Sınav).Range("A:v"), 1, 0)
Cells(15, 5) = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox6.Value, Sheets(1.Sınav).Range("A:v"), 1, 0)

gibi bir sürü kod kullanma yerine

merhaba asi kral programa dalmışım mesajı yeni fark ettim. daha karışıktı bir kaç sayfayı çıkararak kısalttım biraz vakit aldı
programın amacı takip ettiğim 4 öğrenci için girilen sınav değerleri sayfalarından(1.Sınav, 2.Sınav... gibi) seçilen sınava ve derse göre sayfa 2 ki tabloyu doldurmak. bunu sağladım ama kodlar çok karışık oldu.
sınav sayısı ve öğrenci sayısı arttıkça kodlar iyice çoğalıyor ve kodlar arasında kayboluyorum.
ayrı doldur fonksiyonları oluşturmak yerine
tek bir doldur fonksiyonu ile işi hallekmek istiyorum.
çünkü doldur fonksiyonlarındaki tek değişen ComboBox2.Value ifadesi bu duruma göre ComboBox3.Value , ComboBox4.Value gibi değişiyor. eğer bunu bir değişkene atayıp for döngüsüne alabilirsem olacak ama yapamadım. Bu nasıl olur yada daha başka bir çözümde olur.

deneme = ComboBox2.Value
dongu = 1
Cells(y, 1) = deneme

For dongu = 1 To 3

Cells(y, x) = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox2.Value, Sheets(sınavno).Range("A:v"), ders, 0)
x = x + 1
ders = ders + 1
Next

Ekli dosyalar

Bu çizelgeyi Userform'da yapmış olsaydınız çözüm önerebilecektim ama bu şekilde sayfada iken maalesef bir önerim olmuyor.
Umarı başka arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Geri