combobox ile başka dosyadaki veriyi seçme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
Merhaba,
bir user formda 3 tane combobox var.bu user forma bağlı farklı bir dosya daha var. user form bu comboboxlara bilgiyi farklı dosyadan alıyor.
ben 1 nolu comboboxta farklı dosyadaki araç ismi seçiyrum, 2 nolu comboboxta farklı dosyadaki tip numarası seçebiliyorum, 3 nolu comboboxta farklı dosyadaki opsiyon numarasını seçebiliyrum.yapmaya çalıştığım ise şu ben araç ismini seçtiğimde o araca göre olan tip opsiyonlar comboboxlara otomatik gelsin. yani ben 2 nolu comboboxta tip seçeneğini seçersem 3 nolu comboboxta o tip seçeneği ile başlayan opsiyonların görünmesini istiyorum.ve seçimi yaptığımda o tip opsiyonun araç ismi 1 nolu comboboxta görünmesini stiyorum acaba imkansızmı?
yardımcı olursanız sevinirim.

iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
galiba sizleri çok yordum.
ancak öğrenmek istiyorum.
inşallah yardımcı olursunuz...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
ustalarım hala çözüm bulamadık galiba.
sizlerden haber bekliyorum.
inşallah kısa zamanda çözeriz.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
Sevgili arkadaşlarım üstadlarım.
yardımcı olmanızı bekliyorum.
bu bukadar zor demek.
yapamam normal o zaman.
ama içinizde bana yardımcı olabilecek kimse yokmu?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
yapmak istediğim aynen şu ferhat bey üstadım. xdenem.xls dosyasındaki userform1 formunun içinde bulunan combobox4,combobox5 ve combobox11 seçeneklerinde ben combobox4 e tıkladığımda 2008.xls dosyaı içindeki araç ismini görebileceğim tabi bunu yaparken aracın ismini seçtiğim takdirde aşağıda bulunan combobox5 ve combobox 11 de değişmeler olmasını istiyorum yani araç ismini seçtiğimde aşağıda combobox5te tip rakamı combobox11 de opsiyon numarası çıkmalı. bir de araç isminden değilde combobox5 seçeneğini tıkladığımda atıyorum 104 ü seçtiysem combobox11 seçeneğinde 104e ait opsiyonlar görünmeli.yani 104ü seçtiğimde yan taraftaki seçeneklerde 1600ü seçtim diyeli araç ismi otomatik combobox4te görünmeli. çok uzattım belkide karıştırdım konuyu ama ancak anlatabildir.
yardımlarınız bekliyorum.

dosya yeniden düzenlendi.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
hala bir ses yok imkanı yok galiba.
arkadaşlarım bari imkanı yoksa bilgi verirseniz sevinirim.
en azından umudumu keserim

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
üstadım galiba biraz zorladı. ben gerçekten çok zorlandım.
yardımlarınız bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
arkadaşlarım hiçmi yardımcı olacak yok yukarıda anlattığım sorunum hakkında.