ComboBox ile Seç TextBoxta Ara ve ListBox'a Getir

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
Merhabalar;
Ekli örnek dosyamda Ana Sayfa ve Kayıtlar isminde iki sayfam var.
1- Kaydet butonu ile Ana Sayfadaki C7:C11 ve F7:F9 hücrelerine girilen verileri Kayıtlar sayfasına kayıt yapılacak. Aynı Dava Takip Numarasından kayıt varsa "Önceden kayıt yapılmış Güncellensin mi? " Uyarısı verecek. Tamam dersek kayıt güncellenecek. Hayırı seçersek iptal edecek.
2-.ComboBox İle Kayıtlar sayfasındaki C3:J3 hücresindeki sütunlardaki seçilen verilere göre Örneğin: .ComboBox 'tan Esas Nosunu seçiğim zaman Textboxt ta Combobox tan seçilen veriye göre arama yaparak bulunan kayıtları Listbox'a getirecek. No: TextBox ta arama ilk girilen harften başlayarak arama yapacak.(Örneğin Esas Nosuna göre arama yaptığım zaman 2 yazdığımda 2 ile başlayan kayıtlar gelecek .Süzmeyi ona göre yapacak.
3-Listboxa gelen veriyi seçiğim zaman ilgili veriler Ana Sayfadaki C7:C11 ve F7:F9 hücrelerine gelecek.
4-Listboxta ilgili bulunan kaydı seçip Sil butonuna bastığımda ilgili kayıt Kayıtlar sayfasından tamamen silinecek.
Destek ve yardımcı olursanız sevinirim.
https://dosyam.org/Xxl/örnek.xlsm

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
Merhabalar;
konuya desteğinizi bekliyorum. Saygılar sunuyorum

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Günaydın,
Siz bir soru değil, komple bir çözüm, sıfırdan bir kurgu ve program istiyorsunuz.
Bunun yerine kendiniz biraz uğraşıp takıldığının noktalarda yardım ve destek ararsanız hem kendiniz gelişecek, hem forum amacına daha verimli hizmet edeektir.
Acizane düşüncem bu şekildedir.

Sorunuzla ilgili olarak da forumda bir çok çözüm olup bu çözümlerin de bir çoğu isteklerinizle örtüşmektedir.

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkiye
Merhabalar,
Haklısınız. Makro konusunda biraz acemiyim. Çözüm üretildikce yapılanlar üzerinden gidiyorum. Vakit buldukça inşallah öğreneceğim. Saygılarımla