Combobox ile veri alıp ilgili sayfaya gitme

Excel Vers. ve Dili
2007
Bunu daha önce listbox için yapmıştınız fakat mücbir sebeplerden dolayı bu uygulamayı combobox ile yapmak zorundayım.

Sorum şudur: Userform1de 2 adet combobox ve 2 adet Commandbutton var

1- Combobox1 "data" sekmesinden B2:B1500 aralığından ilgili veriyi alacak, Commandbutton25 e tıkladığımda Combobox1 deki adı ve soyadını "düzen" sekmesindeki C7 hücresine kopyalıyacak

2- Combobox2 "data" sekmesinden C2:C1500 aralığından ilgili veriyi alacak, Commandbutton26 ya tıkladığımda Combobox2 deki adını "deneme" sekmesindeki D7 hücresine kopyalıyacak

Not: Page2 "formlar" sekmesindeki listbox2 yi ve ilgili kodlarınıda silebilirseniz sevinirim

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekürler. Yanlızca şöyle bir sorun var . CommandButtonlara tıkladığım ilgili sheet e gitmesi gerekmekte "data" sekmesinde kalıyor ona bir baklabilirmisiniz

İ

İhsan Tank

Misafir
teşekürler. Yanlızca şöyle bir sorun var . CommandButtonlara tıkladığım ilgili sheet e gitmesi gerekmekte "data" sekmesinde kalıyor ona bir baklabilirmisiniz
kusura bakmayın onu görmemişim
ben sizin istemediğiniz ama gerekli olacağını düşündüğüm bir kod daha ekledim sayfaya gidiyor ayrıca userform'u kapatıyor bunu engellemek için
Kod:
Unload UserForm1
bu kodları siliniz dilerseniz
dosya ektedir

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
İhsan bey formumu tamamlamak üzereyim. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım

1- userform1 de firma sildiğimde listbox1 den silmiyor kaydedip çıkış yapıldığında sorun yok, listboxta silinmiş oluyor. Bakabilirseniz sevinirim

2- Birde userformdaki "X" kapatma işsaretini kaldırmak istiyorum

ekli dosya mevcuttur

Ekli dosyalar