DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
UserForm1.TextBox1.Text = Application.VLookup(UserForm1.ComboBox1.Value, Sheets("DATA").Range("VERİ"), 2, False)
UserForm1.TextBox2.Text = Application.VLookup(UserForm1.ComboBox1.Value, Sheets("DATA").Range("VERİ"), 3, False)
End Sub
Sayın komutan63,Selamlar,
Arkadaşlar, aşağıdaki kodları kullanıyorum. Benim sayfa adı DATA
Sayfa1 yerine DATA yazdım olmadı Sheets("DATA") yazdım yine olmadı ne yazmalıyım.
Ayrıca, Pembe aralıklara ad tanımlasam kod içinde nasıl kullanabilirim.
Saygılar
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
UserForm1.TextBox1.Text = Application.VLookup(UserForm1.ComboBox1.Value, Sayfa1.Range("B2:C20"), 1, False)
UserForm1.TextBox2.Text = Application.VLookup(UserForm1.ComboBox1.Value, Sayfa1.Range("B2:C20"), 2, False)
End Sub
Selamlar,Selamlar,
Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz. Hücrelere ad olarak VERİ tanımlanmıştır.
Kod:Private Sub ComboBox1_Change() On Error Resume Next UserForm1.TextBox1.Text = Application.VLookup(UserForm1.ComboBox1.Value, Sheets("DATA").Range("VERİ"), 2, False) UserForm1.TextBox2.Text = Application.VLookup(UserForm1.ComboBox1.Value, Sheets("DATA").Range("VERİ"), 3, False) End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "DATA!B2:B20"
ComboBox2.RowSource = "VERİ!B2:B20"
End Sub
Hocam çok teşekkürler. Valla iyiki varsınız. Bir çözüm isterken 2 çözüm yolu öğrettiniz. Her iki dediğinizi de yaptım ikisi de tamamdır.Selamlar,
Hatanın sebebi Sn. kelkitli örnek dosyasında Comboboxlara veri yüklerken Properties (Özellikler) kısmında RowSource olayına Sayfa3!A1:A20 ibaresini yazmış. Sizin buralarda yazan sayfa isimlerinide değiştirmeniz gerekiyor. Yada bu kısımları tamamen silip formun Private Sub UserForm_Initialize() olayına aşağıdaki kodu uygulayın.
Kod:Private Sub UserForm_Initialize() ComboBox1.RowSource = "DATA!B2:B20" ComboBox2.RowSource = "VERİ!B2:B20" End Sub