Combobox nesnesini neden ekleyemiyorum

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Office 2003 English
Merhaba Arkadaşlar,

Office 2007 de Combobox nesnesini ekleyemiyorum. Pasif durumda gözüküyor. Bunu nasıl aktif yapabilirim Resim ekteki gibidir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Pasif durumda görünen nesneleri, bir Excel Çalışma Sayfasına (Worksheet) zaten ekleyemezsiniz. Bu durum; 2007'ye özel değil, 2003'te de aynı şekildedir.

Resimde sol üstten başlayarak; 2.sıradaki denetim, Forms kolleksiyonuna ait ComboBox (Birleşik Kutu) nesnesidir. Bunu normal bir Excel sayfasına rahatlıkla ilave edebilir ve kullanabilirsiniz.

5.Sırada bulunan nesne de; yine Forms kolleksiyonuna ait ListBox (Listes kutusu) denetimidir. Yine, çalışma sayfası ve grafik sayfasına rahatlıkla ilave edilebilir.

Gördüğünüz diğer pasif durumdaki denetimler; normal bir çalışma sayfasına eklenememesine rağmen, artık Excel'de çok kullanılmayan "MS Excel 5.0 İletişim Kutusu" sayfasına özeldir.

Şöyle yapın. Sayfa sekmelkeri üzerinde sağ mouse tuşuna basın ve "Sayfa Ekle" komutunu verin. "Genel" sekmesinden "MS Excel 5.0 İletişim Kutusu"nu işaretleyip, "Tamam" deyin. Şimdi "Forms" denetimlerinde, az önce pasif olan nesnelerin, artık aktif ve kullanılabilir olduğunu göreceksiniz.

Günümüzde; VBA'nın gelişmesi ile, "İletişim Kutusu" oluşturma ihtiyacı kalkmıştır. Bunun yerine "UserForm"lar kullanılmaktadır. Ama, sanırım, uyumluluk adına son versiyonda da yerini muhafaza etmektedir.

.