Combobox ta hücre bağlantısı

Katılım
7 Şubat 2007
Mesajlar
99
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba değerli arkadaşlar.Bir userfom üzerinde 100 adet combobox var.Bunların içindeki verilerin hepsi excel sayfasında hücrelere aktarılacak.Ben bir yol biliyorum ama çok uzun .Benim bildiğim Combobox un properties kısmında "ControlSource" bölümüne ilgili sayfa ve hüre adını yazıyorsun girilen veri o hücreye aktarılıyor.100 tane combobox kullanacağım .Acaba 100 combobox a ayrı ayrı hücre beliertmek yerine daha kolay bir yol var mı?
2. sorum comboboxtaki veriyi 2 ayrı saydada veya daha fazla sayfada bulunan hücrelere nasıl aktarırım.Nasıl bir kod gerekir?
Teşekkür eder saygılarımı sunarım.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Aşağıdaki kod cobobox1 den combobox100 e kadar olan verileri Sayfa1'de A1 :A100 ve Sayfa2'deki A1:A100 aralığına yazar.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim i As Byte
For i = 1 To 100
    Sheets("Sayfa1").Cells(i, "A").Value = Controls("ComboBox" & i)
    Sheets("Sayfa2").Cells(i, "A").Value = Controls("ComboBox" & i)
Next
End Sub
 
Katılım
7 Şubat 2007
Mesajlar
99
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
TeŞekkÜrler

Sn:Sezar çok teşekkür ederim, saygılar.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:
 
Üst