Combobox uygulama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
türkçe/2007
merhaba arkadaslar

ekteki listede adları comboboxda gösterip, comboboxda ad seçildiği zaman bilgileri dikey gösterecek şekilde uygulamayı nasıl yapabilirim.

birde veriler sayfa 2 de comboxdan seçili olan sayfa birde olmasını nasıl sağlarız .

sağolun.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
Dim sut As Integer
If ComboBox1.ListCount < 1 Then Exit Sub
sut = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 256).End(xlToLeft).Column
ListBox1.Clear
ListBox1.Column = Range(Sheets("Sayfa1").Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 2), _
Sheets("Sayfa1").Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, sut)).Value

End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!A2:A" & Sheets("Sayfa1").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ComboBox1.ListIndex = 0
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe/2007
çok teşekkür ederim.sağolun.

verilerin sayfa2de olması için ne yapabilirim. sayfa1 yazan kısımları sayfa2 yaptım düzenleyiciden ancak kodlar bozuluyor.

elinize bilginize sağlık teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
çok teşekkür ederim.sağolun.

verilerin sayfa2de olması için ne yapabilirim. sayfa1 yazan kısımları sayfa2 yaptım düzenleyiciden ancak kodlar bozuluyor.

elinize bilginize sağlık teşekkür ederim.
İşte soru sormasını bilmiyorsunuz.En basit bir şey.
O zaman dosyanızı yollarken öyle düzenleyip yolayacaktınız.Bende yapıp o şekilde yollayacaktım.Niye dosyayı yoluyorsunzu .Biz dosyaya göre cevap yazalım diye diilmi?:cool:

Excel Vers. ve Dili
türkçe/2007
Evren bey haklısınız örnekte öyle sundum ama forumdaki mesajımda belirtmiştim. kusura bakmayın teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Evren bey haklısınız örnekte öyle sundum ama forumdaki mesajımda belirtmiştim. kusura bakmayın teşekkür ederim.
Buda başka bir konu.Çelişkili bir durum oluyor ozaman .ikircikli kalınıyor.Siz yinde dosyanızı son duruma getireek sorunuz sorunuz.Ve sorarkende sorularınzızn bir biri ile çelişmememsine dikkat ediniz.Bilin ki o zaman sorularınıza daha hızlı ve daha doğru cevaplar alacaksınız.Bazen cevap veren arkadaşlar biribiri ile çelişen veya net olmayan sorulara cevap vermiyorlar.Bende aynen öyle davranıyorum.
Kolay gelsin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
türkçe/2007
Teşekkür etttim. özür de diledim bu kadar uzatmanın anlamı nedir onu anlamadım.
yanlış sormuş olabiliriz, çözümsüzlük eşiğimiz düşük olabilir. bilginizi insanları ezerek sunuyorsanız o başka.

ayrıca kodunuz 15. satırdan sonra hata veriyor. en azından ben size hatalı kod yazdınız diye çıkışmıyor teşekkür edebiliyor ve özür dileme nezaketinde bulunuyorum...

anlarsanız tabii....

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Teşekkür etttim. özür de diledim bu kadar uzatmanın anlamı nedir onu anlamadım.
yanlış sormuş olabiliriz, çözümsüzlük eşiğimiz düşük olabilir. bilginizi insanları ezerek sunuyorsanız o başka.

ayrıca kodunuz 15. satırdan sonra hata veriyor. en azından ben size hatalı kod yazdınız diye çıkışmıyor teşekkür edebiliyor ve özür dileme nezaketinde bulunuyorum...

anlarsanız tabii....
Ben size bundan sonraki sorularınızn nasıl olması gerektiğini nasıl yanıt alabileceğinizi ve hangi durumlarda yanıt alamayacağınızı yazdım.Sorunuza cevapta verdim.Ve sizde uyardım.Kötümü ettim.Bu şekilde düşünen kişilere iyilik yaramıyor.Nasıl isterseniz öyle yapın.Hiç umurumda değil.
Konu tarafımdan kilitlenmiştir.:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit

anlarsanız tabii....
Ayrıca kod 15nci satırdan sonra hatada vermiyor.
İşte buda resmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...