Combobox/Veri Doğrulama ile Listeleme

Engineerist34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2028
Merhabalar,

Aşağıdaki resimdeki gibi Safya2 de tedarikçi listem var. Bu liste uzayıp gidecek. Görüldüğü gibi D sütununda ise kategoriler var.

Amacım aşağıdaki gibi Sayfa1' e koyacağım bir combobox yada veri doğrulama listesi ile seçilen kategorilere uyan firmaların listelenmesi. Listedeki veriyi DÜŞEY ARA ile listelerim dedim ama listede aynı verileri falan engelleyemedim.

Şimdiden Herkese Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
Merhaba herhangi bir upload sitesine ornek dosya atın size hazırlayayım

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 tr
Merhabalar,

Aşağıdaki resimdeki gibi Safya2 de tedarikçi listem var. Bu liste uzayıp gidecek. Görüldüğü gibi D sütununda ise kategoriler var.

Amacım aşağıdaki gibi Sayfa1' e koyacağım bir combobox yada veri doğrulama listesi ile seçilen kategorilere uyan firmaların listelenmesi. Listedeki veriyi DÜŞEY ARA ile listelerim dedim ama listede aynı verileri falan engelleyemedim.

Şimdiden Herkese Teşekkürler.

Doğru anladıysam sizin için bir dosya hazırladım, linkten indirip kendi listenizi sayfa2 ye yapıştırıp devam edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

http://s8.dosya.tc/server2/21zj8e/DOGRULAMA.rar.html

Engineerist34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
01-09-2028
İlginize çok teşekkür ederim ancak verileri ilgili yerlere yapıştırınca hatalar alıyorum ayrıca kategori listesinde aynı malzemeler birden fazla kere çıkıyor. Mesela pompacıları listelemek istiyorsunuz ama listeden pompa yı seçeceksiniz. 1 tane pompa çıkması lazım ama kaç tade pompa tedarikçsi varsa o kadar pompa yazısı alt alta çıkıyor.

Dosyamı drive olarak paylaşıyorum.

https://drive.google.com/file/d/0ByE1ghh9IUEPQmRMLTNPMEc0NG8/view?usp=sharing

Saygılarımla.

Engineerist34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
01-09-2028
Son iki yazı gerçekten harika.. Ellerinize, emeğinize sağlık gerçekten çok iyisiniz.

@İdris Serdar Bey bu şekilde düşünmemiştim ama gerçekten çok şık duruyor. Pivot table mantığıyla mı yaptınız acaba bunu ? Sonuçta ben bu listeyi daha dolduracağım ve TEDARİKÇİLER sayfasına yeni kategoriler ekleyeceğim buda demek oluyor ki sizin gibi yeni butonlar gelecek.

@vardar07 Hocam tam olarak merak ettiğim ve yapmaya çalıştığım şeyi yapmışsınız. Makro kodunuzu inceliyorum şimdi. Bu kod ile listeyi genişletebilirim. :)

Tekrar ikinize de teşekkür ediyorum. Mutlu Hafta Sonları..