Combobox yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
excell 2002 ingilizce
Arkadaşlar oluşturduğum formde 2 sheet var 1. Sheet çalışma sayfam 2. Sheet data benim sizlerden ricam data sheetinde öğrenci adı hemen yanında numarası yer almaktadır. çalışma kitabında c5 hücresinde bulunan comboboxumdan öğrencinin adını seçince c3 hücresinde numarası çıksın istiyorum. şu anakadar yaptığım çalışmalar sonucu öğrenci adını seçebiliyorum ancak c3 hücresinde öğrenci numarası yerine sıra ile 1-2-3-4-5.... Numaraları yer alıyor örnek bir dosya hazırlamanızı rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
excell 2002 ingilizce
çok teşekkürler ellerinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
excell 2002 ingilizce
Combobox

Sizden bir ricam daha olacak diğer sheetlere kopyaladım combobox'u ancak oralarda çalışmadı yardım ederseniz memnun olurum.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell 2002 ingilizce
Bir diğer ricam'da combobox data sheetinde sadece 5 satır'a kadar alıyor benim toplam verim 25 adet yani 1 satırdan 25. Satıra kadar toplam 25 ismin listelenmesi lazım.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Bir diğer ricam'da combobox data sheetinde sadece 5 satır'a kadar alıyor benim toplam verim 25 adet yani 1 satırdan 25. Satıra kadar toplam 25 ismin listelenmesi lazım.
Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Siz verilerinizi data sayfasına yazdıkça Combobox onları listeler.Açılışta 8 adet görüntülenir ve sağ tarafta kaydırma çubuğu oluşur. Kaydırarak istediğiniz veriye ulaşırsınız.

Eğer, 8 den fazla görüntülemek istiyorsanız.;Tasarım modunda ilgili ComboBoxun özelliklerini açarak ListRows değerini artırabilirsiniz.

Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell 2002 ingilizce
çok teşekkürler emeğinize sağlık

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Rica ederim.
Güle :) güle :) kullanın.