Combobox

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Sorunumu eklediğim dosyada anlatmaya çalıştım. Çok uğraştım nedense yine tıkandım kaldım. Acil cevaplarınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Yine unuttum, aslında kısa bir açıklama yapmadan doğrudan soruyu dosya içinde sorulan sorulara bakmayacaktım ama dalıp gittik, bakınca da madem uğraştık vereyim kodları dedim.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim i As Long
For i = 2 To [A65536].End(3).Row
    If Cells(i, "B") = ComboBox1.Value Then ComboBox2.AddItem Cells(i, "A")
Next i
End Sub
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim i As Long
ComboBox1.Clear
For i = 2 To [B65536].End(3).Row
    If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("B2:B" & i), Cells(i, "B")) = 1 Then
        ComboBox1.AddItem Cells(i, "B")
    End If
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Necdet Bey Teşekkür ederim. Ben de uzun açıklama yapmak gerektiğinde dosya içine yazmayı uygun görüyordum artık yapmam. Kodlarınızı inceleyeceğim ama sorunu kod kullanmadan çözmem mümkün değil mi? ne bileyim sütunları aratıp orada anabilim dalları aynı olanları bi yerde listeleyip (ad tanımlama gibi) sonra comboboxlarda kullansak. kod istememin nedeni bunu başkalarına da anlatacak olmam. Teşekkür ederim tekrar.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kod kullanmadan da çözmek olası ama beni aşar :)

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Nasıl yani.? :) kodu yazabilen siz, formüllerle yapamıyacaksınız.? neyse yine de sağolun ben bir çözüm düşünüyorum ama bakalım tutarsa deneyeceğim. ama biraz kulağı ters tutmak olcak. kodu değerlendircem ama merak etmeyin.. teşekkürler. iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar comboboxın kod kullanmadan verileri aldığımız yerdeki boş hücreleri almaması nasıl sağlanır.? Teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
İstediğinize cevap verecek bir çalışma.
Sayın Yurttaş beyin dynamic alan ile ilgili bir çalışması.:cool:
TIKLAYIN DYNAMIC ALAN

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
teşekkür ederim sayın Evren Bey. Yurttaş hocanın bu belgesi ben de vardı ama ben beceremedim işte. elimdeki tabloda 10 satır var 3-4 tanesi dolu boşları es geçsin istiyorum olmuyor. Bunu ad olarak tanımlayacağım sonra da comboboxda kullanacağım. Bi denemeye çalışayım tekrar. Önerilerinizi alırım. iyi çalışmalar. sağolun.