Combobox'a gelen verileri alfabetik olarak combobox listesinde sıralamak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar sayfa1 "B"hücresinden Combobox1e veri alıyorum.Yalnız bu veriler alfabetik olmadığından combobox listesine de alfabetik olarak gelmiyor.Elimde combobox da alfabetik sıralama ilgili çok güzel bir örnek var ama bunu kendi programıma uygulayamadım .Sebebini de bulamadım Ado ve Combobox adlı bi örnek uygulama.. Bu uygulamanın kodlarını ve nesnelerini kopyalayıp yeni bi excel sayfasına yapıştırıyorum program gene çalışmıyor .. Anlayamadığım nokta nedir yardımcı olabilirmisiniz..Sizinle çalışan programı paylaşıyorum..Ben nerde yanlış yapıyorum,merak ediyorum..Yardımlarınızı bekliyorum

Kodlar bunlar arkadaşlar userforma bir adet commandbotton ve bir adet combobox ekleyerek bunu yapıştırabilirsiniz,sonra butona tıkladığınızda sayfa 1 in a hücresinde yazan isimleri benzersiz ve alfabetik olarak combobox a alacak..

Dim con As Object, rs As Object --General kısma

Private Sub CommandButton1_Click()
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
sorgu = "select iller from [sayfa1$] group by iller"
rs.Open sorgu, con, 1, 1
While Not rs.EOF
ComboBox1.AddItem rs("iller").Value
rs.movenext
Wend
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;" & _
"data source = " & ThisWorkbook.FullName & ";" & _
"extended properties=""excel 8.0;hdr=yes"""
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
ADO-SQL ile: :cool:
dosya ekte.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
sorgu = "select iller from [sayfa1$] group by iller order by iller"
rs.Open sorgu, con, 1, 1
ComboBox1.Column = rs.getrows(rs.RecordCount)
End Sub

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyanızda butonda comboboxa verileri ado-sql kullanrak almışsınız.Bende bu bağlamda cevabın çözümünü ado-sql ile verdim.
Ayriyetten sayın aydın verdiği kodlar döngüye girerek comboboxa verileri almaktadır.
Benim verdiğim kodlarla kıyaslanamayacak kadar ağır kalırlar.Aslında onlarda benim kodlarımdır büyük ihtimalle.Ama veriler çok olduğunda benim bu verdiğim kodlarla o kodlar arasında hız farkı çok bariz bir şekilde görülecektir.Mesela 20-30 bin satıra ulaştığında.Ado -sql kodlarınız görmeseydim bende cevabı o şekilde verecektim.Mademki adq-sql ile çözdünüz bende o şekilde devam ederek ado -sql ile cevabınızı çözdüm.İyi çalışmalar.:cool:
Bu nedenle benim verdiğim kodları kullanmanızı tavsiye ederim.:cool:
Mersedes varken niye Reno'ya binesiniz?Diilmi ama?:cool:

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Dosyanızda butonda comboboxa verileri ado-sql kullanrak almışsınız.Bende bu bağlamda cevabın çözümünü ado-sql ile verdim.
Ayriyetten sayın aydın verdiği kodlar döngüye girerek comboboxa verileri almaktadır.
Benim verdiğim kodlarla kıyaslanamayacak kadar ağır kalırlar.Aslında onlarda benim kodlarımdır büyük ihtimalle.Ama veriler çok olduğunda benim bu verdiğim kodlarla o kodlar arasında hız farkı çok bariz bir şekilde görülecektir.Mesela 20-30 bin satıra ulaştığında.Ado -sql kodlarınız görmeseydim bende cevabı o şekilde verecektim.Mademki adq-sql ile çözdünüz bende o şekilde devam ederek ado -sql ile cevabınızı çözdüm.İyi çalışmalar.:cool:
-------------------------BİLGİLENDİRME-----------------------------------

verdiğiniz kodlar ve yardımlarınız unutulmaz bunun bilincinde biriyim

fakat aslında onlarda benim kodlarımdır kelimesini tam anlamadım

sadece bilginiz olsun kod sahibi site linki

http://www.kod.gen.tr/index.php?topic=322.0;wap2 Erkan Akayay:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
-------------------------BİLGİLENDİRME-----------------------------------

verdiğiniz kodlar ve yardımlarınız unutulmaz bunun bilincinde biriyim

fakat aslında onlarda benim kodlarımdır kelimesini tam anlamadım

sadece bilginiz olsun kod sahibi site linki

http://www.kod.gen.tr/index.php?topic=322.0;wap2 Erkan Akayay:
Bilmenizi isterim ki ben o sitedede yöneticilik yapıyorum.
Tamam belki benim kodlarım olmayabilir ama benim bu yöntemle yazdığım çok miktarda kodlarım vardır.Aslında benim demem yanlış olmuş.Çünkü kodlar beynelmileldir.Benim kullandığım yöntem demem daha doğru olacaktır.Bunuda burada düzelteyim.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
esas sorun sitelerde kimse kimseyi tanımıyor

daha geçen yıl sizi orion olarak biliyordum şimdi evren gizlen belkide Erkan Akayay,sınız

bilemeyiz tabii ama insanlara sizin bir uzman olarak örnek olduğunuzu düşünerek hata sayılmaz ama yanlış anlaşılmalar meğil vermemek için hatırlatayım dedim

başka bir maksat ve amaç taşımamaktadır

siz herzaman ihtiyaç duyacağımız bir yardımsınız

saygılar hayırlı cumalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
esas sorun sitelerde kimse kimseyi tanımıyor

daha geçen yıl sizi orion olarak biliyordum şimdi evren gizlen belkide Erkan Akayay,sınız

bilemeyiz tabii ama insanlara sizin bir uzman olarak örnek olduğunuzu düşünerek hata sayılmaz ama yanlış anlaşılmalar meğil vermemek için hatırlatayım dedim

başka bir maksat ve amaç taşımamaktadır

siz herzaman ihtiyaç duyacağımız bir yardımsınız

saygılar hayırlı cumalar
Konunun bu yönünü irdelemek yerine benim verdiğim kodu incelemeniz bence size daha faydalı olacaktır.Yoksa bu kodları biz niye yazalım,niye öğrenelim.2 tane kod ezberlerdik olur biterdi.Ben hala öğrenmeye devam ediyorm .Bu böyele sürüp gidecek.İnsanlar inkişaf ettikleri sürece gelişirler değilmi?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
İlgi ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim Evren gizlen ..Sağolun