Comboboxtan veriyi seçtiğimde texboxa ilgili bilginin gelmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadşlar selam, benim userformumda birbirine bağlı 3 combobox var ve düzgün çalışıyorlar yalnız ben 3.comboboxtaki veriye bağlı olarak aynı userformda bulunan textboxıma ilgili değerin gitmesini istiyorum. Ve ben, comboboxa gelen değerleride bağlı olarak textboxa gelecek veriyide excel çalışma sayfasından alıyorum. Takıldığım kod:
Kod:
Private Sub ComboBox3_Change()
Dim a As Integer
sonkod3 = Sheets("Giris").Cells(65536, 6).End(xlUp).Row
sonkod4 = Sheets("Giris").Cells(65536, 15).End(xlUp).Row
On Error Resume Next
k = Application.WorksheetFunction.Match(ComboBox3.Value, Sheets("Giris").Range("I1:I" & sonkod3), 0)

kosul = Sheets("Giris").Cells(k, 8)
ComboBox3.Clear

For i = 63 To sonkod4
   If kosul = Sheets("Giris").Cells(i, 17) Then: textbox.AddItem Sheets("Giris").Cells(i, 19)
Next i
End Sub
Çalıştırdığımda gelen hata ise:
Method or Data member not found
ve sanırım hata verdiği yer
Kod:
textbox.AddItem
kısmı yani AddItem yerine ne koyabilirim?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Kod:
   If kosul = Sheets("Giris").Cells(i, 17) Then [B]textbox1=[/B] Sheets("Giris").Cells(i, 19)
Çalıştırdığımda gelen hata ise:
Method or Data member not found
ve sanırım hata verdiği yer
Kod:
textbox.AddItem
kısmı yani AddItem yerine ne koyabilirim?

Metinkutusunun add özelliği olmadığında, doğrudan = işaretiyle eşleme yaparsınız ayrıca Hangi metinkutusu olduğunu da belirtmemişsiniz; ancak zannımca birden fazla metinkutunuz var. Eğer, onlara aktaracağınız bilgiler sayfadaki kadar ise Controls ifadesiyle verileri metinkutularına atabilirsiniz. Örnek dosya eklerseniz daha iyi olur tabi ki.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn mesleki, ozaman ben ekte dosyayı yolluyorum. Fakat aslında benim burda yapmak istediğim bir muhasebe kasa programı gibi.. Burada ben 3.seviye sektörde neyi seçersem onun bütçesinin görünmesini istiyorum. Her yeni girdiğim para miktarındada bütçeden o miktarın eksilmesi ve sonuç olarak elimde nekadar para kaldığını bilmem, fakat her seçilen değerin bütçesi değişik.
Dosyayı yolluyorum. Burada yapmak istediğim: 3.seviye sektörü seçtiğimde, NETBUTCEODENEK(ödenek) isimli textboxa ilgili para miktarının gelmesi. Program yeni kayıt butonuna tıkladığınızda başlıyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn mesleki, dediğiniz gibi AddItem yerine,
Kod:
NETBUTCEODENEKTOPLAMI = Sheets("Giris").Cells(i, 19)
şeklinde yaptım ve textboxa istediğim değer geliyor fakat combobox3te seçtiğim değer yazmıyor. Nasıl yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaşlar ben yaptım..:) tşk yardımlarınız için