Command Button ile hücreye her tıkta count etmek ve ...

Merhaba arkadaşlar,

Ben bir anket değerlendirmesi yapıyorum. Buna göre Sorular kısmındaki bir butona basıldığında sonuçlar kısmında bulunan karşılığındaki hücrenin değerinin +1 artmasını istiyorum. Her tıklayışta bir artsın.

Birde yüzde kısmında en büyük gelen; örneğin 1.soruda yüzdede (d, 36%) gibi bir ibare yazsın. DIKEYARA'dan yüzdeyi aratıp yanındaki hücredende harf verisini almasını sağlayabilirmiyiz ???

Sayın modlar bilinçli bir kullanıcı olarak önce aramada yaptım; :lol:

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=10819

Bana en yakın başlık buydu istediklerimiz neredeyse aynı ama
bu kod benim işime yaramadı. :kafa:

[vb:1:d6605638e5]Sub sayiekle()
[b1] = [b1] + 1
End Sub
[/vb:1:d6605638e5]

İşte meşhur excel dosyam lütfen yardımcı olun...

X

xxrt

Misafir
Merhaba,
Bir örnek hazırladım.İşinize yararsa devam ettirirsiniz..
Kolay gelsin.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler

Öncelikle ilginiz için teşekkürler;

Pazar günleri herhalde siteniz kapalı olduğu için biraz araştırdım ve istediğimi buldum. Emeğiniz için gerçekten çok teşekkürler.

Şimdilik tek sorunum Yüzde bölümünde Max olanı =Mak() Fonksiyonu ile buldutturuyorum fakat fonksiyonun olduğu hücreye sadece 68% yazması değilde hemen başına yanındaki bulunan hücrdeki harf bilgisini alıp onuda aynı hücrenin yanına yazmasını istiyorum. Yani e, 68% gibi veya buna benzer bir şekilde.

Eğer buna bir çözüm yolu bulabilirseniz çok sevinirim. Kendi yaptığım son örneği ekliyorum. Şimdiden ilginize teşekkürler. Bu yüzde yanımdaki harf bilgisi benim için çok önemli :dua: inşallah bir çözüm yolu bulunur. :dua:

X

xxrt

Misafir
Pazar günleri herhalde siteniz kapalı olduğu için biraz araştırdım ve istediğimi buldum.
Site yeni servere taşındığı için birgün süre ile kapalıydı.Ayrıca sorununuzu bir şekilde halletmiş olmanıza sevindim.

K32 Hücresine
Kod:
=J32&"%"&NSAT(K18*100/$A$23;0)

istediğime çok yakın ama!

İşte Resim ve hücreler;

Gerçekten ilginiz için bir kez daha çok teşekkür ederim. Fakat benim dosyada Yukarıdaki hücre dediğim için k32 hücresi sanmışsınız ve formülde bir hata olmuş. Benim demek istediğim K27 hücresi anket sayısına göre yüzdeleri alınmış a,b,c,d ve e seçenekleri arasından =MAK(K28:K32) fonksiyonu ile maksimum değeri olan hücrenin değerini K27 tekrar yazıyor fakat benim istediğim Maksimum değere ait hücreyi seçerken hemen yanındaki hücrenin metin bilgisinide alıp aynı K27 onuda yazmasını istiyorum. Birde sizin formülünüzde K32'nin %68 olmasına rağmen K27'ye %67 yi yazıyor sanırım sorunumu anlatmayı başardım.

Bu arada yeni Serverınız hayırlı olsun.

Bu son sorunumuda çözersiniz vallahi çok iyi olacak...! :dua:

Ve işte dosyanın son hali;

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
K27 hücresine aşağıdaki formülü deneyin. Belki daha kısa bir formülde bulunabilir.

=DOLAYLI("J"&KAÇINCI(MAK(K28:K32);K28:K32;0)+27)&"-% "&MAK(K28:K32)*100

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
özür dilerim ama aynı anket çalışması banada lasım.buraya eklermisinz.