Commandlarla sözlük yapımı

merhaba arkadaşlar ekteki dosyada user formda sözlük oluşturdum ama bir türlü tam olarak yapamadım bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Yapmak istediğim A command butonuna tıkladığım da listbox da a harfini ait ingilizce kelimeler ve kelimelere tıkladığımda labela türkçe anlamı örnek bir tane gösterebilirmisiniz.. Bir türlü yapamadım fikir vermek babında..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Dosyanızda hiç veri yok ki ... Bu nedenle, Userformun işleyeceği kodları yazmak mümkün değil. Eğer, bu kitapta veri yok diyorsanız da, veri tabanı olarak kullandığınız dosyayı göndermelisiniz veya yapısı hakkında bilgi vermelisiniz.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Çalışmada veri tabanı örnegi olmadıgı için her harfe bir sayfa mantıgıyla a-b-c sayfaları hazırladım istediginiz bumu inceleyin iyi calışmalar.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Bir öneri olarak kabul ederseniz çalışmanıza comboboxla süzmeyle sadece bir data sayfasından("ana") verileri alarak bir çalışma yaptım. inceleyin işinize yarar umarım. saygılar. (açtığınız başlıkla tezat ama alternatif olsun)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
tekrar indirip denedim bende vermiyor.

Ekledigim dosya sayın ZAFER007'nin dosyasıydı sorun onda olabilir düzelttim 5. mesajda güncel dosya var.

Son düzenleme:

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,

Bir şeçenek te benden olsun. Excel fonksiyonlarının İngilizceden Türkçeye çevirisi. Kaynak olarak Excel Dersanesindeki veriler kullanıldı.

Kim bilir belkide yöneticilerimiz beğenir de Örnek Uygulamalara veya Excel Dersanesine taşırlar. :) :) :)

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Güzel faydalı örnek için cok teşekkürler. gerçekten örnek uygulama olmalı saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Gerçekten güzel çalışma olmuş sayın dEdE ellerinize sağlık.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın dede nin izniyle(hoşgörüsüyle) yaptıgı calışmayı biraz geliştirdim. fonksiyonların türkçe-ingilizce karşılıklarını ve açıklamalarını ekledim. umarım faydalanacak arkadaşlar olur. saygılar.

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Bir alternatif de benden olsun.

Ekli dosyalar