Conditional Formatting ile koşula bağlı satır rengi değiştirme?

Excel Vers. ve Dili
2007 english
Merhaba;

Elimde bulunan tablonun A2 : D100 aralığındaki bir veya birden fazla satırının, D sütununda bulunan herhangi bir hücre "*" yıldız karakteri olduğunda rengini değişmesini istiyorum.

Bunun için conditional formatting'i kurcaladım, forumda arama yaptım, vs. ama istediğim gibi bi şey oluşturamadım.

Üstteki şekilde de görüldüğü üzere, d sütununda herhangi bi hücreye * koyulduğu zaman, o satırın komple renk değiştirmesini istiyorum. Bunu conditioanal formatting ile nasıl yapabilirim acaba? Makro ile yapılmasını istemiyorum ama.

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 english
aslında biraz önce bu sorunu kısmen çözdüm gibi.
conditional formatting rules manager'dan yeni bir kural tanımlayıp, aralığı A2 : D100 olarak belirledim ve rule type bölümünden en altta yazan formüle göre hücre formatı belirlemeyi seçtim ve formül olarak da "=IF(D2="*",1,0)=1" yi kullandım. böylece bu değerin true olduğu satırların renk değiştirmesi gerekiyor fakat sadece filmin adının yazılı olduğu a sütununa bağlı satırlar renk değiştirdi. aslında sadece filmin adının renginin değişmesi de işimi görebilir ama bu noktada aklıma 2 tane soru takıldı:

=IF(D2="*",1,0)=1 olarak formülü belirlediğimde sadece D2 hücresine göre bi kısıtlama koyduktan sonra neden diğer d hücrelerine de * yıldız koyduğumda bu kod çalıştı? yani bu şekildeyken gidip de d5'e yıldız koyunca, onun hizasındaki a5 de renk değiştiriyor ama bu kod d2'ye ve dolayısıyla a2'ye bağlı olmaz mıydı sadece?

bir diğer merak ettiğim konu da şudur: En başından işlem aralığını A2 : D100 olarak belirtmeme rağmen, niye sadece A sütununa bağlı satırlar renk değiştiriyor?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

A2: D100 aralığını seçerek bu işlemi yazdığınız formül,
=IF(D2="*",1,0)=1 de D2 hücresini sabitlemediğinizden ayrı ayrı her hücrede formül değişkenlik sağlayacaktır. Örnek olarak seçilen aralıkta ilk hücre A2 hücresi olduğu için A2 hücresinde koşullu biçimlendirmedeki formül =IF(D2="*",1,0)=1 olur, A3 hücresinde =IF(D3="*",1,0)=1 olur, yani D2 hücresini sabitlemediğiniz için her satırda aynı farklılığı gösterir. Sadece A sütununun renklenmeside aynı konuyla ilgilidir. Örnek olarak B2 hücresinde koşullu biçimlendirmedeki formül =IF(E2="*",1,0)=1 e2 hücresine göre işlem yapar, C2 hücresinde formül f2 ye göre işleme girecektir. Tablonuzda ayrı ayrı hücrelerde iken koşullu biçimlendirmeye girerseniz formüldeki farklılığı görebilirsiniz. Bu durumu engellemek için ihtiyacınıza göre satırı yada sütunu veya her ikisinide sabitlemeniz gerekir. Formülde yapmanız gereken değişiklik, A2: D100 aralığını seçtikten sonra koşullu biçimlendirmeye

=IF($D2="*",1,0)=1 formülünü yazmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde D sütununu sabitlemiş olursunuz..

Alternatif olarak formülü aşağıkdaki gibi kullanabilirsiniz..

=$D2="*"

.

Excel Vers. ve Dili
2007 english
süper açıklamışsınız çok teşkkür ederim. şimdi daha iyi anlıyorum.

iyi çalışmalar :)

Excel Vers. ve Dili
2010,ing
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-12-2023
Merhaba,

Konu hakkında başka bir sorum olacak.

E ve M sütunları arasında birbirinden farkli bir çok sayı ve - işaretim var. Koşullu biçimlendirme ile - işareti olanları boyamak istiyorum. Kısaca formülü yazma şansınız var mı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

E1:M? alalnında uygulanacak formül;

=E1="-"

.

Excel Vers. ve Dili
2010,ing
12-12-2023
Merhaba Ömer Bey,

Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

E ve M sütununda yaklaşık 80 satır var. Yani demek istediğim E ve M sütunundaki bütün
satırlar için bunu kullanmak istiyorum ancak,

Örneğin ; "-" işaretim E sütununda 30 kadar satırda, F sütununda 10 kadar satırda gibi M sütununa kadar gidiyor.

Sanırım formül konusunda oldukça bilgisizim, anladığım kadarı ile bu işlem yapılamıyor doğru mudur?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
E1:M80 veri aralığını fare ile seçin, koşullu biçimlendirmeden/kuralları yönet/kural düzenle dedikten sonra, formül bölümüne;

=E1="-"

Formülünü yazın ve biçimlerdir... butonu ile dolgu bölümünden istediğiniz rengi seçip tamam ile işlemi bitirin.

Excel Vers. ve Dili
2010,ing
12-12-2023
Teşekkür ederim Ömer Bey,
Benim hatam işlemin yapılmasını istediğim alanı daha önce değil formül ile seçmeye çalışıyor olmak.

Sizide böyle basit bir şey için yormuş oldum, tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2010
koşullu biçimlendirme yardım

eklentide bulunan dosyada tarih sutunlarının altındaki satırlarda kullanım gün sayıları bulunuyor. benim amacım hücreye 1 yazdığımda 1 hücre(kendisi) 2 yazdığımda hem yazdığım hücre hemde yanındaki, 3 yazdığımda hem kendi hemde yanındaki 2 hücre seçtiğim renge boyansın.
bunu nasıl yapacağımı bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar