Control ögelerinin isimlerini değiştirsek mi değiştirmesek mi?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Yeni bir form tasarlarken control ögelerinin isimlerini değiştirmek mi avantaj, yoksa değiştirmemek mi? Ne tavsiye edersiniz. Ben karar veremiyorum açıkçası. Tasarı esnasında ögelerin isimlerini kolayca hatırlayabilmek için kendim isim veriyorum. Ancak ustalarım sanki böyle yapmıyor.

S

Skorpiyon

Misafir
:)

Merhabalar,

Hatırlamada kolaylık sağlayan bu değişimler, kod yazımında size extradan fazla satır yazmanıza sebebiyet verebilir. Mümkün ise değiştirmemenizi tavsiye ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Tabiki akılda kalıcı isimler vermek uygun gibi görünüyor. Fakat nesne sayısı çoğaldıkça ve bu nesnelerin tümüne birden bazı uygulamaları yapmanız gerektiğinde iki satır döngü ile halledeceğiniz işlemi satır satır isimlerini yazarak yapmak cansıkıcı olacaktır. Ben genelde değiştirmeden kullanırım ve bugüne kadar bir zorluğunu yaşamadım. Tabiki son tercih yinede size aitdir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Bundan sonra tavsiyelerinize uymaya gayret göstereceğim, çünkü tam da dediğiniz gibi satırlar dolusu kod yazarak iş yapmaya çalışıyorum. İşin içinde bir de acemilik olunca kod sayfasına her geçişimde iki saat hangi satıra gireceğimi arıyorum. Ama benden daha acemi bir arkadaş monitörüme baktığındaysa iyi havam oluyor. :tongue:

S

Skorpiyon

Misafir
Olsun tabi ki :) Bizimkisi latife.