CountA ile tablo kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
selamlar;

Sheet2.Range("A2:G65536").Copy
Sheet4.Range("A2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _
xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False

buraya kadar "term" adlı (sheet2) sayfadaki bilgileri sheet4 e kopyalatıyorum. istediğim sheet3 deki verileri de aynı şekilde A2:G65536 aralığında kopyalayarak sheet4e yapıştırmak. ancak sheet2 ve sheet3 veriler üst üste yazılmasın diyerek sheet2'nin a sütunu hücrelerini saydırıp sheet4 de sheet2 verileri bittikten sonra (sat1 kadar hücreden sonra) sheet3 verileri yazılsın istiyorum.

sat1 = WorksheetFunction.CountA(Sheets("term").[a:a])

Sheet3.Range("A2:G65536").Copy
Sheet4.Range("Asat1").PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _

gibi bir formul olacak :) burada sat1 değerini yapıştırmaya başlanacak hücre aralığı olarak nasıl belirtebilirim ? veya bunun daha kolay yolu varsa nedir.. (sheet birleştirmek yanlış sonuçlar doğuruyor)

teşekkürler

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Aşağıdaki şekilde denermisiniz?:cool:
Kod:
Sheet4.Range("A" & sat1).PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Range("A2") ye yapıştırın .Sat değişkenine göre yapıştımak istediğnizde 2nci satırın altında herhangi bir satıra yapıştırma yapamazsınız.Çünkü 2nci stırdan 65536ncı satıra kadar kopyalama yapmışsınız.Yapıştuırılacak alana sığmaz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
Sub konsolide()

sat1 = WorksheetFunction.CountA(Sheets("term").[a:a])

Sheet2.Range("A2:G65536").Copy
Sheet4.Range("A2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _

Sheet3.Range("A2:G65536").Copy
Sheet4.Range("A" & sat1 + 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _

End Sub

kodlar şuan da bu şekilde . sat1 + 1 dedim çünkü sheet2 de 1 nolu satırda hücre başlıkları bulunmakta. o satırı kopyalamıyorum. Yine de bu şekilde çalışmadı. Şu hatayı veriyor.

the information cannot be pasted because the copy area and the paste area are not same size and shape .. .

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
G65536 dan kaynaklanıyormus .. G45000 yapinca düzeldi :) teşekkürler evren bey