Aşağıdaki kodda şu şekilde bir işlem var. Ama kodu sihirbazda oluştururken kullandığım Ctrl A özelliği makro kodun içinde yer almıyor. H2 hücresindeki formülü Bordo font renginde olan hücrelere kopyalamak istiyorum. Bunları da aşağıdaki yol ile buluyorum :
Edit > Find > Options > Format > Font > Color > bordoyu seçiyorum > OK > Find all > Ctrl A ile hepsini işaretlemiş oluyorum. Ctrl A işlevi aşağıdaki kodu(muhtemelen) boş satırına nasıl ekleyebilirim veya böyle bir işlemi başka nasıl yapabilirim.
Sub RENKLI()
Sheets("TANIM").Select
Range("H2").Select
Selection.Copy
With Application.FindFormat.Font
.Subscript = False
.ColorIndex = 9
End With
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Range("A1").Select
End Sub
Araçlar makro Makro kaydet deyip Ctrl+ yanındaki kutucuğa A yazıp tamam deyiniz ve bu modulun içini kodunuzu yapıştırınız.
Sayın N.Ziya Hiçdurmaz, değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sanırım bu şekilde yaparsam kodu Ctrl A tuşu başlatma özelliği kazandırmış olacağım. Benim buradaki arayışım net olarak şu :
Yukarıda yer alan kodu sihirbazda oluştururken manuel olarak Ctrl A yaparak tüm buluntuları işaretledim. Ancak makroyu çalıştırdığımda Ctrl A olmuyor.
Sayın parlemenn ilginiz için çok teşekkür ederim. Ctrl A 'dan beklentim makroyu kısayola bağlamak değil. Ctrl A ile Find All ile bulunan tüm hücrelerin seçilmesi mümkün. Ama makro koduna bunu nasıl ekleyebileceğimi bilmiyorum.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.