• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ctrl + F Sorusu ?

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar bul değiştir hakkında bir sorum olacak.

[AAAA.ABAAA.AB]gibi bir hücre değerim var,bu hücrenin sonundaki (.AB) değerinin değişmesini istiyorum.Ortadaki (.AB) değeri sabit kalmalı.Bunu yapabilmek için arama yaparken extra işaretler kullanıyormuyuz?Nasıl kullanıyoruz?

Tşk ederim İyi Çalışmalar

" *.AB] " tırnak içindeki gibi yazarak aratın.

ABAAA.AB bul
ABAAA.CC değiştir.

Hamit hocam ben tüm dosyayı ekleyemedim tabikide ama şöle anlatim;orta kısımda değişken çok,vediğin örnekteki yaklaşımını beğendim ama tek çözüm yolum sondakileri değiştirmek,yada tek tek tüm hücrelerle uğraşmak :(

ABAAA.AB
ABCAC.AB
ABCCC.AB
ABXXX.AB

(bu şekilde ve daha da arttırabiliriz örneği)

Formül ile çözüme ne derseniz ?
=SOLDAN(A2;11)&"CC"

Hamit hocam ben tüm dosyayı ekleyemedim tabikide ama şöle anlatim;orta kısımda değişken çok,vediğin örnekteki yaklaşımını beğendim ama tek çözüm yolum sondakileri değiştirmek,yada tek tek tüm hücrelerle uğraşmak :(

ABAAA.AB
ABCAC.AB
ABCCC.AB
ABXXX.AB

(bu şekilde ve daha da arttırabiliriz örneği)

B2 hücresine:

=REPLACE(A2;12;2;"CC")
=DEĞİŞTİR(A2;12;2;"CC")

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Merhaba,

Sn. yurttas Değiştir formülünün mantığını biraz anlatır mısını? Formuldeki kırmızıya boyadığım sayının mantığını anlayamadım. Daha önce görmediğim bir formul olduğu için merak ettim.

=DEĞİŞTİR(A2;12;2;"CC")

Merhaba,

Sn. yurttas Değiştir formülünün mantığını biraz anlatır mısını? Formuldeki kırmızıya boyadığım sayının mantığını anlayamadım. Daha önce görmediğim bir formul olduğu için merak ettim.

=DEĞİŞTİR(A2;12;2;"CC")

REPLACE - DEĞİŞTİR
Bir metnin yerine başka bir metin koyar.

Sözdizimi
DEĞİŞTİR(eski_metin; başlangıç_sayısı; sayı_karakterler; yeni_metin)
REPLACE(old_text,start_num,num_bytes,new_text)

Eski_metin, içinde bazı karakterleri değiştirmek istenilen metindir.
Başlangıç_sayısı, yerine yeni_metin'i koymak istenilen eski_metin'de karakterin konumudur.

Sayı_karakterler, yerine yeni_metin'i koymak istenilen eski_metin'de karakterlerin sayısıdır.

Yeni_metin, eski_metin'deki karakterlerin yerini alacak metindir.

Yani formülümüzde metinin 12. karekterinden sonraki 2 karekteri "CC" ile değiştir diyoruz.

.

=DEĞİŞTİR(A2;7;2;"CC") Ama böyle yapınca oldu.Tşkler Emeklerinize sağlık.Sn.Yurttaş peki sayılsal değerler olsa hücremizde 2 rakamı değiştirmek istersek benzer bişi yapabiliyormuyuz?

Tablo da sayıların yerine ister sayı,istersek harf yazabilirmiyiz bunun içinde bişi varmı acaba.

Tşkler Sn.Yurttaş

Ekli dosyalar

tşkler Sn.Yurttaş sanırım sorunu hallettik :)Ellerinize emeğinise sağlık

REPLACE - DEĞİŞTİR
Bir metnin yerine başka bir metin koyar.

Sözdizimi
DEĞİŞTİR(eski_metin; başlangıç_sayısı; sayı_karakterler; yeni_metin)
REPLACE(old_text,start_num,num_bytes,new_text)

Eski_metin, içinde bazı karakterleri değiştirmek istenilen metindir.
Başlangıç_sayısı, yerine yeni_metin'i koymak istenilen eski_metin'de karakterin konumudur.

Sayı_karakterler, yerine yeni_metin'i koymak istenilen eski_metin'de karakterlerin sayısıdır.

Yeni_metin, eski_metin'deki karakterlerin yerini alacak metindir.

Yani formülümüzde metinin 12. karekterinden sonraki 2 karekteri "CC" ile değiştir diyoruz.

.

Sn. yurttas açıklama için teşekkür ederim. Evde internetimde sorun olduğu için cevap veremedim..

Geri