Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
öncelikle merhabalar herkese
forumda ilk dakikalarım ve ilk kelimelerim.bir tablo oluşturmayla ilgili internette gezinirken bu foruma ulaştım inşallah hepimize hayırlı olurve umarım bana da abir yardım eden bulunur.ilerleyen günlerde ben de forumu inceleme fırsatı bulurum inşallah.bu yardımın bana hemen ulaşması lazım tabi bi de yüzümü kızartıp bunu istiyorum
sorun şu ekteki dosyada basit bir tablo var bir başka sayfada istasyon no girdiğimde o istasyon numarasına ait tüm bilgileri verebilecek bir özet tablo daha oluşturmam lazım bu tablo hem istasyon numarası ile hem de malzeme adı ile olmalı umarım anlatabildim

saygı sevgi ve teşekkürlerimle...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
çok teşekkür ediyorum ilginize demek istediğim buydu ama ben çalıştıramadım çünkü güvenlik düzeyi ve imzalardan bahseden bi uyarı penceresi geliyo .bu durumda makroyu nasıl çalıştırabileceğimi de anlatabilirseniz çok sevineceğim.
ayrıca malzeme adına görede aynı sıralamayı yapabilir miyiz.
son olarakda toplam tutar sütünuna koyduğum formül neden alt hücrelerde işlemiyor.f2 ile hücreye girip tekrar enterladığımda formül isteneni hesaplıyor.
bu formülson hücreye kadar uzayabileceğinden hepsini f2 yapıp enterlayacakmıyım yani.
sevgi ve saygılar..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba Destina55,

Ekteki dosyada makrosuz olarak çözümünüz hazır, A kolona sayıları gireceksiniz. B , C , D , E sütunlarındaki formülü hücreleri çekerek kopyalayın.

Saygımla,
Tansu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba Destina55,

Ekteki dosyada makrosuz olarak çözümünüz hazır, A kolona sayıları gireceksiniz. B , C , D , E sütunlarındaki formülü hücreleri çekerek kopyalayın.

Saygımla,
Tansu
çok teşekkür ederim.makrosuz olunca daha iyi anladım yalnız burda da şöyle bir durum var aynı istasyon numarasından 2 tane var mesela tabloda ama sayfa 2 de istasyon numarası yazınca 1 adet satırı almış diğerlerinide yazmalı.yani o istasyon numarasından kaç satırda varsa onların tümünü dökmeli.
ben formülleri alt satırlara da sürükledim ama yine bir tanesini gösteriyor formülde başka bi değişiklik mi gerek
sevgiler

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
O zaman, malzeme stok no farklı numaralar olacağından bu değeri baz alarak formülü düzenleyebilirsiniz.
Sanırım üretim bantlarına verdiğiniz malzemeleri takip etmek istiyorsunuz.
Saygılar,
Tansu

Excel Vers. ve Dili
(Ofis 2003-Türkçe)
arkadaşım dosyanı düzenlemerye çalıştım umarım işinize yarar. dosya ekte gönderiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
sizleri çok uğraştırıyorum ama ben ne istediğimi tam anlatamadım sanırım aslında Sn.Tansu anlamışsınız ama benim sadece stok numarasına göre değil istasyon numarasına göre ve malzeme adına görede bulabilmem lazım.

bir servisin malzeme stoklarını takip edebilmesi için gerekli ve muhakkak olması istenen bir düzen.
ben istediğim tablonun nasıl olması gerektiğini ekledim.zaman ayırırsanız yine mutlu olacağım.
sevgiler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
:roll: sanırım iş başa düştü yine...

ilgilenenlere çok teşekkür ediyorum yine de ama fırsat bulan olursa üst mesajımdaki tbloyu bir incelesin lütfen.

sevgiler...