(D$3;2) ifadesi

Excel Vers. ve Dili
office 2007
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=6;HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=7) şeklinde koşullu biçimlendirme yapmıştık. bu ifadeyi diğer satırlarda kullanamadım. burdaki
(D$3;2) ne demektir? yardımlarınız için teşekkür ederim

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=6;HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=7) şeklinde koşullu biçimlendirme yapmıştık. bu ifadeyi diğer satırlarda kullanamadım. burdaki
Merhaba

En iyi öğretici excelin yardım menüsüdür.
fx yardım menüsününü kurcalayın, fazlasını bulacaksınız.

HAFTANINGÜNÜ(seri_no, döndür_tür)

Excel Vers. ve Dili
office 2007
hocam teşekkür ederim fakat yapamadım.
örneğin bu formül şu satır ve sütünlarda çalışıyor. ben satır ve sütünları dğiştirdiğimde nasıl bi değişiklik yapmalıyım??

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
hocam teşekkür ederim fakat yapamadım.
örneğin bu formül şu satır ve sütünlarda çalışıyor. ben satır ve sütünları dğiştirdiğimde nasıl bi değişiklik yapmalıyım??
Merhaba
D sütunundan başlayarak 3. satır sabit olmak üzere; haftanın günü (2) cumartesi (6) ve pazar (7) ise koşullu biçimlendirme yap denmiş.

Excel 2007 ve sonraki sürümlerde; koşullu biçimlendirme uygulanacak alanı seçtiğinizde, seçilen alanda bunu uygular.

Destek aradığınız konuyla ilgili resim değil dosya eklemeniz doğru ve çabuk çözüm bulmanızı sağlar.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
merhaba

örneğin bu dosyada ocak ayı için işlemleri yapabildim.ama şubat için hafta sonuna gelen günleri gri ile doldur kısmını yapamadım.sağolsun bi arkadaş yardımcı oldu onu da öyle yapmıştım.
şu şekilde;

D2 hücresine;

=AH1

formülünü yazın ve hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan ggg. olarak ayarlayın.

E2 hücresine;

Kod:
=EĞER(D2="";"";EĞER(AY(D2+1)=AY(D2);D2+1;""))formülünü yazın ve hücreyi yine ggg. olarak biçimlendirin.

E2 hücresini sağa doğru diğer hücrelere kopyalayın.

D3 hücresine =D2 yazın ve hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan gg olarak ayarlayın ve sağa doğru diğer hücrelere kopyalayın.

D3'ten AH14'e kadar (puantaj girilecek) hücreleri seçin ve koşullu biçimlendirmeden yeni kural olarak aşağıdaki formülü ekleyin:

Kod:
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=6;HAFTANINGÜNÜ(D$3;2)=7)

Ekli dosyalar