Merhaba arkadaşlar makro oluşturma konusunda çok yeniyim.Yaptığım hatalar çok basit olabilir kusura bakmayın ama yardımcı olursanız çok sevinirim.Kafamda şu şekilde bir proje var.Yazımım biraz uzun oldu kusura bakmayın acemi olduğum için eksik anlatım yapmak istemedim.
Oluşturacağım makrolar sayesinde (ister rastgele girilmiş verilere,istenilirse el ile girilmiş veriler için godness of fit yani iyi uyum testi yaptırmayı düşünüyorum.)
Şimdilik işin el ile veri girişi yapılacak şekilde ve binom dağılımına uygunluk kısmındayım diğer kısımlara zamanla geçiş yapıcam.
Fakat sadece şu kodları yazabildim.
Sub binom()
son = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For i = 2 To son
Range("C" & i).Formula = "=(A" & i & ")*(B" & i & ")"
Next
Range("C" & son + 1).Formula = "=SUM(C1:C" & son & ")"
toplam = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For j = 2 To toplam
Next
Range("A" & toplam + 1).Formula = "TOPLAM = "
ni = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For i = 2 To ni
Next
Range("B" & ni + 1).Formula = "=SUM(B1:B" & ni & ")"
End Sub
Bu şekilde B,C sütununa girilen verileri sınırlandırma yapmadan en altında toplatmak istedim.
1.Sorum)Bu makroyu bir tuşa atayacagım ve ben her tusa bastıgımda sürekli aşagıya doğru saymaya hata vermeye devam ediyor bunu nasıl engelleyebilirim.
Binom dağılımı işlemi için bana Başarı sayısı denemeler başarı olasılığı ve 0 değeri lazım.
2.Sorum)Fakat kaç veri girildiğini tam bilemeyeceğim için buradaki başarı sayısı kısmını nasıl doldurmalıyım,denemeler kısmı için ise n değeri lazım ve bu Xi ye yazılmış değerlerin adedi anlamına geliyor.Bunu Bağ_değ_say şeklinde bulabiliyorum.Fakat binom da işleme koyup aşağıya doğru işlemi Çekerek hızlandırma yapınca ikinci terimden itibaren hata alıyorum.
Makro kaydetme şeklinde yapmaya kalkınca
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=BINOM.DIST(RC[-3],R[-6]C[3],R[-5]C[3],0)
bu tarz kodlamaları görüyorum fakat anlamlarını çözemedim.
Sorunlarım uzun olmuş olabilir kusura bakmayın.Yapmak istediğim tek tuşla girdiğim verilerin binom dağılımına uyup uymadıgını öğrenmek.
Oluşturacağım makrolar sayesinde (ister rastgele girilmiş verilere,istenilirse el ile girilmiş veriler için godness of fit yani iyi uyum testi yaptırmayı düşünüyorum.)
Şimdilik işin el ile veri girişi yapılacak şekilde ve binom dağılımına uygunluk kısmındayım diğer kısımlara zamanla geçiş yapıcam.
Fakat sadece şu kodları yazabildim.
Sub binom()
son = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For i = 2 To son
Range("C" & i).Formula = "=(A" & i & ")*(B" & i & ")"
Next
Range("C" & son + 1).Formula = "=SUM(C1:C" & son & ")"
toplam = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For j = 2 To toplam
Next
Range("A" & toplam + 1).Formula = "TOPLAM = "
ni = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For i = 2 To ni
Next
Range("B" & ni + 1).Formula = "=SUM(B1:B" & ni & ")"
End Sub
Bu şekilde B,C sütununa girilen verileri sınırlandırma yapmadan en altında toplatmak istedim.
1.Sorum)Bu makroyu bir tuşa atayacagım ve ben her tusa bastıgımda sürekli aşagıya doğru saymaya hata vermeye devam ediyor bunu nasıl engelleyebilirim.
Binom dağılımı işlemi için bana Başarı sayısı denemeler başarı olasılığı ve 0 değeri lazım.
2.Sorum)Fakat kaç veri girildiğini tam bilemeyeceğim için buradaki başarı sayısı kısmını nasıl doldurmalıyım,denemeler kısmı için ise n değeri lazım ve bu Xi ye yazılmış değerlerin adedi anlamına geliyor.Bunu Bağ_değ_say şeklinde bulabiliyorum.Fakat binom da işleme koyup aşağıya doğru işlemi Çekerek hızlandırma yapınca ikinci terimden itibaren hata alıyorum.
Makro kaydetme şeklinde yapmaya kalkınca
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=BINOM.DIST(RC[-3],R[-6]C[3],R[-5]C[3],0)
bu tarz kodlamaları görüyorum fakat anlamlarını çözemedim.
Sorunlarım uzun olmuş olabilir kusura bakmayın.Yapmak istediğim tek tuşla girdiğim verilerin binom dağılımına uyup uymadıgını öğrenmek.