Dağıtımlı Listeden ana Listeye geçmek istiyorum

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
soru başlığımı yazarken daha öncede yazıldığının gördüm
bu seneki çalışmalarımda bu sorcağım sorudan çok karşıma çıkıyo bu çalışmayı yapmam gerekiyo ama zor gibi kendi açımdan
yardımınızı bekliyorum

çalışmamın özeti şu her gün sekmeler (1-2...31) olan aynı formatta tabloları hangi satırlarda hangi verilerin toplanacağı vs si belli olan şablonlardan tek bir tablo elde etmek aylık bi özet tablosu gibi

ekli tablodada aylık özet sekmesinde verilerin formülasyonla bulunmasını istemekteyim
1-2-3-.....31 sekmesine kadar olan tabloların özeti şu 1 gün içinde en fazla 5 malzeme cinsinin nakliye edildiği varsayılarak ve en fazla 10 ar sefer atıldığı varsayılarak (sadece 19-25 malzemede 8 seferlik bi dilim yapmışım önemi yok ama) bir günlük verilerin kamyonlara dağıtımı manuel yapılmıştır.

ben örnek sorumda ayın 22 si ve 28 inde çalışma olduğunu varsayarak kamyon dağılım hali olan çizelgeyi ve aylık özet sekmesinde sarı renkli manuel olarak yaptığım çözümün formülasyonlu olmasını istemekteyim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu tip tablo düzenini kullanmak bana göre mantıklı değil. Bu şekilde hazırlanan tablolarda yapmak istediğiniz raporlamalarda zorluk çekme ihtimaliniz yüksektir. Veri girişi daha rahat ve raporlaması daha kolay olan tablolar kullamaya özen gösteriniz.

Sizin eklediğiniz gibi yapmaya çalışsak her sayfaya yardımcı sütunlar yazıp bunları toplarlamamız gerekir. Bu da hem oldukça zaman alan bir iş olur hemde kullanışlı olmaz. Bunların dışında 30 sayfada bu işlemi yapacak olduğunuzu düşünürsek oldukça büyür ve çalışmakta zorlanırsınız.

Ekteki dosya gibi basit veri girişi olan tablo düzenleyip istediğiniz raporları bu düzenden rahatlıkla elde edebilirsiniz.

.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
sayın hocam
ben 2009 yılının ortalarından hatta 2008 sonlarından beri tüm tablolarımı kullanımı çok kolay çok sonuç alınabilen cinslere dönüştürüyorum (en azından öyle düşünüyorum) sizlerden öğrendiğim çeşitli formüllerle
ama elime eski şantiyemde mesela hala bunlarla yapıldığından bu çalışmalarıda ana tablo haline dönüştürebilme imkanı varsa kullanmak öğrenmek isterim. zaten hocam ay bitince bir aylık bi dosyayı altalta tek bi liste gibi bişe yapabilmeyi ben sordum
zaten kamyon nakliye hainde gönderdiğim sayfa en fazla 10 seferlik bi tablo içeriyo yeri geliyo bir kamyonun günde 25 sefer atabildiği nakliye çizelgelerine geçmem gerekiyo.
hocam geçende dolaylı formülünü kullanarak bu her sekmenin her malzem cinsi toplam yerindeki (0-5,5-12...) verileri formülleyip ana tablo haline getirdim ama getirebildiğim hali
tarih - malzeme cinsi - tonaj bunları yapabilmeyi sizlerden öğrendim :)

yinede teşekkür ederim hocam ama zamanınız olursa soruma çözüm vermenizi isterim.