Dakika Toplama Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Eng
Merhabalar;

Forumumuzdaki dakika ile ilgili sorulara baktım fakat göremedim.:(

Kullandığım bir program oluşturduğu excel dosyasına aynı sütun içerisine belirli dakikalar yazmakta. bir saatten fazla olan 01:05:13 (bir saat beş dakika 13 saniye) gibi değerler kolayca toplanabilir fakat 1 saatten az olan ":50:00" (elli dakika) değerleri excel dakika olarak algılamıyor ve toplamıyor. Excel dosyasında da görebileceğiniz gibi sütun içerisindeki değerleri toplayıp ortalamsını almayı gerçekleştiremedim.

Yardımlarınız için teşekkürler.

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-07-2025
Merhabalar;

Kullandığım bir program oluşturduğu excel dosyasına aynı sütun içerisine belirli dakikalar yazmakta. bir saatten fazla olan 01:05:13 (bir saat beş dakika 13 saniye) gibi değerler kolayca toplanabilir fakat 1 saatten az olan ":50:00" (elli dakika) değerleri excel dakika olarak algılamıyor ve toplamıyor. Excel dosyasında da görebileceğiniz gibi sütun içerisindeki değerleri toplayıp ortalamsını almayı gerçekleştiremedim.

":50:00" bu şekilde excel dakika olarak algılamaz. "00:50:00" olarak yazarsanız dakikalarıda hesaplamalarda excel algılayacaktır.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhabalar;

Merhaba,

Kod:
=TOPLA(EĞER(UZUNLUK(A2:A11)=6;--("00"&A2:A11);A2:A11))
Kod:
=SUM(IF(LEN(A2:A11)=6;--("00"&A2:A11);A2:A11))
Denermisiniz.

Formülün yazıldığı hücrenin biçimini saat formatında biçimlendiriniz..

Formül dizi formülüdür, formülü yazdıktan sonra CTRL SHIFT ENTER tuşlarına basınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna otamatik olarak { } ayıraçları eklenecektir..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Eng
Teşekkür Ederim espiyonajl

Bu formül ile toplama ve ortalama yapabiliyorum.
Bende "00"&hücre değeri ile ekleme yapmıştım fakat onu excel yine text olarak algılamıştı.:) Bugün yeni bir şeyler daha öğrendik.