Dakika ve saniyeleri çevirme

Excel Vers. ve Dili
excel 10
Sevgili arkadaşlar, ilk sorun, internetten veri aldığımda
Örnek:2.35.46 excel bazen aynı bırakıyor bazende tarih formatına çeviriyor bu ilk sorun.

Hadi çevirmediğini düşünelim yukardaki gibi kalsın. Yukardakinin açılımı şöyle, 2 dk 35 sn, 46 salise. benim istediğim ise şu şekil. 155,46 yani saniyeye çevirdik virgülden sonrası salise kısmı aynı kaldı. Bunu yapabileceğimiz fonsiyonun kodunu yazabilecek arkadaşlar varmıdır.

Ayrıca tersten de rica ediyordum

Yani 155,46 yazdığımızda 02:35:46 sonucu verecek.

özetlersek veri alındığında format ilgili sorun çözümü, ve çevirme işlemi
TŞK.

Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
=zaman
=zamansayısı
=saat
=dakika
=saniye formülleri var ama salise formülünü henüz görmedim.

A1 hücresinde 02:35:46 Saat , dakika , saniye olarak yazarsak
B1 hücresine {=TOPLA(SAAT(A1)*60*60;DAKİKA(A1)*60;SANİYE(A1))} formülü ile saniye hesaplatabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
excel 10
Tşk ederim ama ben zaten çözemediğimden fonksiyon kodunu istedim, ayrıca datayı internetten aldığım için, iki nokta üst üste değil tek nokta olarak geliyor yukarda izah etmiştim.
Ben bu problemleri çözecek fonksiyon kodu istiyorum yani fonksiyonu biz yapalım.

Excel Vers. ve Dili
excel 10
Dakika ve saniyeleri çevirme için yrd!!! Ltf

--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili arkadaşlar, ilk sorun, internetten veri aldığımda
Örnek:2.35.46 excel bazen aynı bırakıyor bazende tarih formatına çeviriyor bu ilk sorun.

Hadi çevirmediğini düşünelim yukardaki gibi kalsın. Yukardakinin açılımı şöyle, 2 dk 35 sn, 46 salise. benim istediğim ise şu şekil. 155,46 yani saniyeye çevirdik virgülden sonrası salise kısmı aynı kaldı. Bunu yapabileceğimiz fonsiyonun kodunu yazabilecek arkadaşlar varmıdır.

Ayrıca tersten de rica ediyordum

Yani 155,46 yazdığımızda 02:35:46 sonucu verecek.

özetlersek veri alındığında format ilgili sorun çözümü, ve çevirme işlemi
TŞK.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar