Data hakkında yardım..

Sevgili Üstadlar..Excel hakkındaki eksikliklerimiz gidermek amacıyla forumda yaptığımız gezintiler arasında, Ek'teki dosyaya rastlamış bulunmaktayım. Böyle bir dosyanın oluşturulması için hangi konulara bakmalıyım.Sizlerden değilde bunu kendim yapmak istiyorum.
Saygılar.. Görüşmek üzere..

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sevgili Üstadlar..Excel hakkındaki eksikliklerimiz gidermek amacıyla forumda yaptığımız gezintiler arasında, Ek'teki dosyaya rastlamış bulunmaktayım. Böyle bir dosyanın oluşturulması için hangi konulara bakmalıyım.Sizlerden değilde bunu kendim yapmak istiyorum.
Saygılar.. Görüşmek üzere..
Lookup-vlookup-hlookup

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

Arama & Başvuru Fonksiyon Uygulamaları

offset-kaydır fonksiyonu uygulaması

İnceleyin.

.

Hocam yardım lütfen..

Üstadım dosya Ek'tedir. Sizin yönlendirdiğiniz bütün dosyaları okumama rağmen bi ilerleme kaydedemedim maleseef..Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..Saygılar..

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Teklif formatı adlı sayfanızın

E11 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(B11;Data!B2:G151;2;0)

F11 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(B11;Data!B2:G151;3;0)
G11 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(B11;Data!B2:G151;4;0)

H11 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(B11;Data!B2:G151;5;0)
N11 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(B11;Data!B2:G151;6;0)
yazıp aşağı doğru çekiniz.

.

Sizin kadar hızlı değil de bu kadar geç cevap verebildiğim için özür öncelikle..Ofise daha yeni gelebildim de..Herkese çok teşekkür etmek istiyorum..Sanal alemde gördüğüm en gerçek ve en samimi forum burası sanırım..Yurttaş ve Ali Hocama da saygılar göndermek istiyorum..Bir soru daha sormak istiyorum ben ama, bu dosyanın datasına en fazla 150 satır bilgi girebiliyorum sanırım..Bunu arttırabillirim değilmi?..
Hayırlı akşamlar..Kalın sağlıcakla..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
rica ederim outcast diger orneklere bakmadim fakat hepsi lookup ve index filan en azindan benim yaptigim ornegi hatirliyorum istediginiz kadar satir yapabilirsiniz

Tekrardan merhabalar..Biliyorum vaktinizi fazlayısla aldım ama bu konuyu ilk olarak öğrenmek istememin sebebide buydu aslında..Takıldığım yerleri kendim halletmek ve bu kadar sıkıcı olmamak..Tekrardan özür diliyorum ve dosyayı ekliyorum..Dosyanın Data sayfasındaki b248 satırına kadar görebiliyorum dahasını ekliyemezmiyim çünkü gireceğim datalar oldukça fazla, bir de formülleri anladımda, yapılacak işler kısımındaki satırı tıklayınca oklu liste nasıl çıkarılıyor onu anlamadım..Bu anlayışsızlığım için tekrardan özür diler ve saygılar sunarım..İyi çalışmalar..Görüşmek üzere..