Bir depoda çıkış sorumlusu olarak çalışıyorum. Hergün defalarca giriş çıkış oluyor.
Elimde stok giriş çıkışlarının tutulduğu 2 adet program var.
2sini de aynı anda kullanmaya çalıştık. 1 tanesi diğerinden biraz geride kaldı.
Sipariş hazırlayan süper zeki arkadaşlarım sayesinde stok aldı başını gitti.
Bu arkadaşlar stok tuttuğumuz 1. programa gayet güzel sipariş girdiler. İrsaliyeler kesildi. Çıkışlarını tamamladık. Buraya kadar nefis.
Tutturdular biz 2. programdan (online bir program) da takip etmek istiyoruz dediler. Siparişleri pek düzgün girmediler.
1. programdan 2 adet ürün istiyorsa 2. programa 3 yada 1 sipariş girdiler.
1. programda a ürününü istiyorsa 2. programda b siparişini girdi.
Gelelim excele;
"Yapılan Çıkışlar" sayfası 1. program. Biz bu ürünleri gönderdik.
"Açılan talepler" sayfası 2. program. Bu ürünler data base den düşülecek ve seri numaraları lazım.
Fakat ;
"Açılan talepler" sayfası yani 2. program ürünleri adet olarak gösteriyor. örn, a ürününden 3 adet istemiş biz peki a ürününden hangi serileri vermişiz?
Bu nun cevabıda 1. sayfada. ben listeyi oluşturamıyorum.
sayfa 3 te de nacizane anlatmaya çalıştım.
İşin özü bu.
Online olarak bekliyorum. Özelden mesaj atabilirsin. Telefonla görüşebiliriz.
12 ye kadar burdayım. Teşekkürler.
Merhaba;
Öncelikle tablonuz koyduğunuz ismi (paradox hatta kaos da olabilirdi) haketmiş. Buraya ekleyeceğimden değişik birkaç tablo ile test ettim. (istenen giden karşılaştırması) Sonucunda istenenden çok giden kalemleriniz var. Örn 3 talep karşılığında 6-7 adet giden gözüküyor. Buda gösteriyor ki hatalı verileriniz var.
İkinci olarak miktar kısmında sayılarınız 12.00 7.00 vs... Neden 12 7 değil?
Eki inceleyin. Size fikir verecektir.
İyi çalışmalar.
Not:Son yazınıza istinaden eğer stok tutacaksanız tek bir tabloda sipariş-giden=kalan mantığı ile oluşturacağınız tablo sizi rahatlatacaktır.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.