AS3434
Özel Üye
- Excel Vers. ve Dili
- M.Office/Excel 2007 Türkçe
İyi günler
Resimde görüleceği gibi bir çalışma klasörüm var. Bu klasördeki bütün kitaplarda DATA isimli çalışma sayfası mevcut. Bu da dolayısıyla bütün dosyaların ebatlarını büyütüyor. (DATA kitabı 1 mb, Hakediş klasörü 84 mb).
Yapmak istediğim; Hakediş klasöründeki bütün dosyaların DATA kitabından veri almalarını sağlamak. Bunu bir şekilde sağlıyorum ama Esas Çalışma kitabım ASHakediş. Ben bu kitabı açıyorum ve işlemimi yaptıktan sonra Farklı Kaydet ile dosyaya yeni isim verip çıkıyorum. Sorun burada başlıyor. Farklı kaydettiğim kitap DATA dosyasını görmüyor ve hiçbir formül çalışmıyor.
ASHakediş kitabına nasıl bir makro yazmam gerekli ki Farklı Kaydet ile çıkış yaptığımda yeni isim verdiğim kitap DATA kitabını görsün?
Sub Autpen()
' Excel.web.tr
Application.StatusBar = " AS3434 2006"
Application.Caption = "ASHakediş v.2.1 "
ActiveWindow.Caption = "ASHakediş"
tarih = Now()
kullanici = Application.UserName
saat = Format(tarih, "hh:mm:ss")
tarih = Format(tarih, "d mmmm yyyy dddd")
'Application.ScreenUpdating = False
'ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\" & [e2] & ".xls"
'Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\Data.xls"
'Workbooks("C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\" & [e2] & ".xls").Activate
'Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\" & [e2] & ".xls"
'Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Data.xls"
'Workbooks("ASHakediş.xls").activate
'Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Resimde görüleceği gibi bir çalışma klasörüm var. Bu klasördeki bütün kitaplarda DATA isimli çalışma sayfası mevcut. Bu da dolayısıyla bütün dosyaların ebatlarını büyütüyor. (DATA kitabı 1 mb, Hakediş klasörü 84 mb).
Yapmak istediğim; Hakediş klasöründeki bütün dosyaların DATA kitabından veri almalarını sağlamak. Bunu bir şekilde sağlıyorum ama Esas Çalışma kitabım ASHakediş. Ben bu kitabı açıyorum ve işlemimi yaptıktan sonra Farklı Kaydet ile dosyaya yeni isim verip çıkıyorum. Sorun burada başlıyor. Farklı kaydettiğim kitap DATA dosyasını görmüyor ve hiçbir formül çalışmıyor.
ASHakediş kitabına nasıl bir makro yazmam gerekli ki Farklı Kaydet ile çıkış yaptığımda yeni isim verdiğim kitap DATA kitabını görsün?
Sub Autpen()
' Excel.web.tr
Application.StatusBar = " AS3434 2006"
Application.Caption = "ASHakediş v.2.1 "
ActiveWindow.Caption = "ASHakediş"
tarih = Now()
kullanici = Application.UserName
saat = Format(tarih, "hh:mm:ss")
tarih = Format(tarih, "d mmmm yyyy dddd")
'Application.ScreenUpdating = False
'ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\" & [e2] & ".xls"
'Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\Data.xls"
'Workbooks("C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\" & [e2] & ".xls").Activate
'Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Desktop\Hakediş\" & [e2] & ".xls"
'Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Data.xls"
'Workbooks("ASHakediş.xls").activate
'Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.