• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Data oranı

Excel Vers. ve Dili
2003,2007
Merhabalar
Forumda aramama rağmen bulamadım.Ekte ki örnekte sorunumu açıklamaya çalıştım.Günlük takip edilen bir data oranı var.%75 in altında ise hücreyi boş bıraktım,%75 üzeri ise 1 olacak şekilde düzenledim.Hangi gün data değeri giriliyor ise o güne kadar gelen toplam data sayısının,o güne kadar ki toplam gün sayısına oranını bulmaya çalışıyorum.Örn:bugün'e kadar 130 gün data gelmiş olsun, bugün yılın 143. günü. 130/143=% 90,9 gibi.Yardımcı olabilirmisiniz.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhabalar
Forumda aramama rağmen bulamadım.Ekte ki örnekte sorunumu açıklamaya çalıştım.Günlük takip edilen bir data oranı var.%75 in altında ise hücreyi boş bıraktım,%75 üzeri ise 1 olacak şekilde düzenledim.Hangi gün data değeri giriliyor ise o güne kadar gelen toplam data sayısının,o güne kadar ki toplam gün sayısına oranını bulmaya çalışıyorum.Örn:bugün'e kadar 130 gün data gelmiş olsun, bugün yılın 143. günü. 130/143=% 90,9 gibi.Yardımcı olabilirmisiniz.

Teşekkürler.

Merhaba
E10 hücresindeki formülü bununla değiştirin.
Kod:
=EĞER(D10>75;1;"")
Formülü aşağıya çekerek çoğaltın.
G10 hücresine
Kod:
=TOPLA($E$10:E10)/F10
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çerek çoğaltın. Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Merhaba. G10 hücresine şu formülü girip aşağı doğru kopyalayın.

=EĞERSAY($E$10:$E10;"1")/F10

Çok teşekkür ederim.2 gün uğraşmaya değmezmiş.Bu kadar basit olabileğini düşünmemiştim.Tekrar teşekkürler,iyi günler.

Geri