Merhabalar, İki farklı hücreyi listeden seçilebilir yapmak istiyorum. Data validation ile bunu sağlayabiliyorum. Fakat benim asıl yapmak istediğim İlk hücrede seçtiğim değere göre ikinci hücrede seçilecek değerlerin birbiriyle ilişki olması. Döküman ekleyemediğim için aşağıdaki şekilde açıklamaya çalıştım istediğimi;
TABLO 1 TABLO 2
A 1 1 Yasemin E.
B 2 1 Çağrı Y.
C 3 1 Selçuk H.
D 4 2 Mehtap Y.
2 Yeliz K.
3 Ayşenur O.
3 Özge Ö.
4 Merve G.
EKİP İlgili Kişi
A
NOT: "ilgili Kişi hücresi" "Ekip" hücresinde seçilen değere göre tablo 2 ile ilişkilendirilerek listelenmelidir.
Örnek: Eğer ben "Ekip" hücresi için listelenen değerlerden "A" yı seçersem, İlgli kişisi hücresine geldiğimde bana sadece "Yasemin E. , Çağrı Y., Selçuk H. İsimleri seçilebilir listelemeli.
Tablo 1 ve Tablo 2 deki sayısal değerler ekip ve ilgili kişi arasındaki bağlantıyı ifade etmekredir.
TABLO 1 TABLO 2
A 1 1 Yasemin E.
B 2 1 Çağrı Y.
C 3 1 Selçuk H.
D 4 2 Mehtap Y.
2 Yeliz K.
3 Ayşenur O.
3 Özge Ö.
4 Merve G.
EKİP İlgili Kişi
A
NOT: "ilgili Kişi hücresi" "Ekip" hücresinde seçilen değere göre tablo 2 ile ilişkilendirilerek listelenmelidir.
Örnek: Eğer ben "Ekip" hücresi için listelenen değerlerden "A" yı seçersem, İlgli kişisi hücresine geldiğimde bana sadece "Yasemin E. , Çağrı Y., Selçuk H. İsimleri seçilebilir listelemeli.
Tablo 1 ve Tablo 2 deki sayısal değerler ekip ve ilgili kişi arasındaki bağlantıyı ifade etmekredir.
Son düzenleme: