data validation

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
merhaba,
veri doğrulama seçeneklerini şarta bağlayabilir miyiz? a1 hücresine "x" ya da "y" yazarak farklı seçenekleri a2 hücresine çıkarmak gibi.kısa yolu var mıdır yoksa formul yazmak mı gerekir?

a1 hücresi a ise a2 hücresi seçenekler "ali" "ahmet" veli"
a1 hücresi b ise a2 hücresi seçenekleri "ayşe" "fatma" gibi..

şimdiden teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
merhaba,
veri doğrulama seçeneklerini şarta bağlayabilir miyiz? a1 hücresine "x" ya da "y" yazarak farklı seçenekleri a2 hücresine çıkarmak gibi.kısa yolu var mıdır yoksa formul yazmak mı gerekir?

a1 hücresi a ise a2 hücresi seçenekler "ali" "ahmet" veli"
a1 hücresi b ise a2 hücresi seçenekleri "ayşe" "fatma" gibi..

şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Formülle bu istediğiniz yapılabilir, şartlarınızı kapsayan örnek bir dosya eklerseniz yardımcı olamaya çalışırım..

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
hocam aslında formulle yapılacaksa sanırım baya zor olacak benim için uygulaması. bana lazım olan şey aslında 2 validation listi biribirine koşullandırmak.
dosya ektedir. eğer kolayınıza gelmezse, aynı iş için aklınıza gelen başka seçenekleri öğrenmek isterim.
tşk.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ek dosya işinizi görür mü?

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
evet tam olarak yapmaya çalıştığım şey buydu. ama anlayamadım, 2. liste için kaynağı nasıl ve nerden seçtiniz?

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
hocam teşekkürler şimdi anladım. ikinci list source için de isimlendirme yapmışsınız.
çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
merhaba ,
data validation yapılmış bir hücreyi aşağı çekerken,source unda otomatik olarak aşağı doğru artmasını nasıl sağlarız?
örnek:
a1 hücresi source, b1 hücresinde data valitadion var. data validationlı hücre b2 ye çekildiğinde source da a2 olsun.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
merhaba ,
data validation yapılmış bir hücreyi aşağı çekerken,source unda otomatik olarak aşağı doğru artmasını nasıl sağlarız?
örnek:
a1 hücresi source, b1 hücresinde data valitadion var. data validationlı hücre b2 ye çekildiğinde source da a2 olsun.
Merhaba,

B1 hücresindeki doğrulamanın formülündeki $ simgelerini siliniz..

Örnek olarak,

=DOLAYLI($A$1) ise,

=DOLAYLI(A1)

Şeklinde değiştiriniz..

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
evet hocam oldu. teşekkürler