data validation

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
günaydın,
benim sorum data validation ile ilgili. ekte örneğimi bulabilirsiniz. sheet2 de a kolonunda departman kodları var. b kolonda da bölüm kodları var. benim istesi a2 hücresinde 11 departmanının seçtiğimde b2 hücresinde 11 ile başlayan bölüm numaralarını görmek.
a2 kolonunda 13 departmanını seçtiğimde b2 departmanında 13 ile başlayan bölüm numaralarını görmek . bunu data validation veya başka bir fonksiyon ile yapabilirmiyim. çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Kullanılan formül; (Formül dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlanmalıdır.)

Kod:
=DOLAYLI("Sheet2!B"&MİN(EĞER(SOLDAN($A2;2)=SOLDAN(BÖLÜM_KODU;2);SATIR(BÖLÜM_KODU)))&":B"&MAK(EĞER(SOLDAN($A2;2)=SOLDAN(BÖLÜM_KODU;2);SATIR(BÖLÜM_KODU))))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
ilginiz için teşekkürler ama istediğim gibi olmamış. benim istediğim a2 satırında 11 seçilince b2 satırında 1101,1102,1103,1104,1105 bilgilerinin şeçilebilmesine izin vermesi

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
günaydın,
benim sorum data validation ile ilgili. ekte örneğimi bulabilirsiniz. sheet2 de a kolonunda departman kodları var. b kolonda da bölüm kodları var. benim istesi a2 hücresinde 11 departmanının seçtiğimde b2 hücresinde 11 ile başlayan bölüm numaralarını görmek.
a2 kolonunda 13 departmanını seçtiğimde b2 departmanında 13 ile başlayan bölüm numaralarını görmek . bunu data validation veya başka bir fonksiyon ile yapabilirmiyim. çok teşekkürler.
Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı ve formülü güncelledim. İncelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 - ingilizce
merhaba benimde buna benzer bir sorunum var fakat dosyayı göndermek yerine nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
merhaba, benim sorum aslında üstteki ile benzer, fakat ben birbirine bağlı iki tane data validation yapmak istiyorum yani a1 deki data validationda finans,İK,IT yazsın, IT i seçince b1 deki data validationda sadece IT müdürü, IT şefi, IT elemanı çıksın. IK yı seçince IK ile ilgili pozisyonlar çıksın.

Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Bu arada excelin dili ingilizce.

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
Merhaba,

Ekledigim dosyada 1. sayfada sari olan (A2 hucresi) bolgede

Certificates/Licences
People

seceneklerinden "Certificates/Licences" secilince, B2 hucresinde (yesil hucrede) secenek olarak sadece B2-B17 arasindaki seceneklerin cikmasini,

"People" secilince ise ssadece B18-B37 araligindaki seceneklerin cikmasini istiyorum. Boylece secim sirasinda bircok secenek arasindan aradigimi bbulmaya ugrasmamakulmaya calismamak ve yanlis seceneklerin isan kacinmak istiyorum.

Bu konu cok acil ve cok onemli. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Insallah duzgun olarak anlatabilmisimdir ne istedigimi.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
Tekrar Merhaba,

Nevermore lakabli arkadasim istedigimi tam olarak yapmissiniz ancak secimi genisletmeyi ben beceremedim, hal boyle olunca ekde dosyayi gonderiyorum. RCS sayfasinda Main category kismina sheet2 deki ana listesinden (sizin verdiginiz isim) gelecek bilgiye gore b sutunundan kisitli liste acilmasini istiyorum. Yani, main category den seatbelt secilince, sub-category den sadece Not fastened, improperly fastened, tampered/modified cikmasi gibi. Tabi diger secekler secilince de ona karsilik gelen cikacak fazla olanlara gerek yok.

Training secilince, Not Trained,No Proof of Training,No ER Training,Personnel conducting ICC are not trained.,Personnel working with Energized Sys.are not trained. seceneklerinin cikmasi gibi.

Simdiden cok tesekkur ederim.

Ekli dosyalar