SQL data base bağlantılarını yaptıktan sonra, benim tavsiyem çalışmanıza bir form ekleyin. Ondan sonra yapın ekte daha önce benim yaptığım minik bir örnek var. Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.
(SQL server, windows authentication modundadır. Bu arada VB penceresin açıkken tools altında references tan (EXCEL versiyonunuza göre) microsoft activex data object 2,8 library'i eklemeyi unutmayın.)
Elbette olabilir. Fakat ne yaptığında database'e kayıt yapacak? Bir command buton koyun sayfaya. Yada mevcut Butona tıklandığında userform açılacağına, database'e kayıt yapsın. Ordaki textbox yerine hücre adreslerini değişkenlere atayın. Sonra insert into ile başlayan yere TEXTBOX'lar yerine değişken isimlerini yazın.
Bende bu sql excel ilişkisini epeydir merak ediyordum ancak dosya hata veriyor.
Hata ismi : Compile error-cant find object or library
VBA kısmında tools'daki referanslarda Activex yüklü gözüküyor...ancak başında "MİSSİNG" ifadesi var.aynı şekilde bir altındaki ifadede "sql server namespace...ifadesinin başındada "MİSSİNG" ifadesi var.Her ikiside checkbox'lar tıklanmış ,sorun buradan kaynaklanıyor olabilirmi...
SQL sisteme nasıl kurulacak.Bilgi verebilirseniz çok minnete geçecek.
Muhtemelen versiyon yüklü değildir. Microsoft activex data object 2,5 library'i yükleyerek bir denermisiniz? Sorun olmaması lazım. Bilgisayarınızda SQL server yüklü mü bununla ilgili bir hata olabililir.
Barons' Alıntı:
SQL sisteme nasıl kurulacak.Bilgi verebilirseniz çok minnete geçecek.
RFRBD; yan tarafta daha önce bir listbox vardı, ordaki listeye DB'den bir şeyler getiriyordu. Bende örnek sade olsun diye onu kaldırmıştım. RFRDB bir fonksiyondu anlayacağınız. Fonksiyonu sildiğim için çalışmıyor. Refresh database'in kısaltılmışı adında anlayabileceğiniz gibi
Konuyu bir parça açmaya gelince, yukarıdaki kodları denemek için ya lokalinizde bir MSSQL(microsoft=MS) server ya da Network'unuzda bir MSSQL server olması gerekiyor Bu aralar MSSQL server Desktop Engine ile birşeyler yapmaya çalışıyorum. MSSQL'in bu sürümü bedava olarak dağıtılıyor. Yani lisans gerektirmiyor. Yanlız biraz kısıtlı. yukarıdaki kodlar Desktop Engine ile çalışırmı bilmiyorum. Daha önce denemedim. İndirip deneyin diyeceğim ama daha ben deneyemedim. Elinde hazır kurulu Desktop Engine varsa deneyip bildiren olursa bende sevinirim.
MSSQL server'a gelince oldukça hızlı ve profesyonel datalar'ın tutulduğu bir database çeşidi. Oldukça hızlı. Bir çok yararlı aracı var. Ã?rneğin Trigger(tetikleme) ve viewsleri(sanal tablo diyebiliriz) sayabiliriz. Trigger ile bir komut tanımlayıp; database'e istediğiniz bir bilgi girildiğinde, silindiğinde veya herhangi bir şey yapıldığında otomatik mail atabiliyor ya da başka bir tabloya bu işin yapan kullanıcın adını yazabiliyor v.b.. Views ile daha önce yazdığınız bir SQL sorgusunu direk Views ismi yazarak sorgunuzda çağırabiliyorsunuz. Yani kodlarınızın içine çok uzun SQL sorguları yazmak zorunda kalmıyorsunuz.
İleride ihityaç olursa daha uzun yazabilirim. Buradan sayın Adminimize ve de moderatörlerimizede seslenmiş olalım. Bize bir SQL başlığı açsınlar mümkünse. :arkadas: Forumun artık SQL zamanı gelmiş gibi :keyif:
Benim 2 tablom var ITEM (Madde tablosu) STOCK(Stok Kayıtlarının Tutulduğu tablo) ben madde tablosuna bir veri eklediğimde bu kaydın stok tablosunada kaydolması gerekiyor ilk değeri 0 olsa bile. Bunu sağlayan bir trigger nasılsağlayabilirim. Tablolarda eşleştireceğim alan ItemID Ben şöyle birşey yazdım ama hata veriyor.
CREATE TRIGGER [TRIGGER_NAME] ON [dbo].[STOCK]
FOR INSERT AS INSERT INTO [dbo].[ITEM] ItemID
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.