Datavalidation / Macro ??

Excel Vers. ve Dili
2003
Selamlar,

Elimde bir proje için yapılan çalışma var. EK'te de göreceğiniz gibi istediğim her satırda sadece bir hücreye "1" değerinin girilmesi. Validasyonla sadece "1" girişine izin verebildim. AMA satırda sadece birtane "1" olması için napmalı bir türlü bulamıyorum. Topladım, biildiğim kadarıyla basit bir makro yaptım olmadı yine doğrulamaya döndüm ama çözemiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşşürler

Excel Vers. ve Dili
2003
..

bunu yarına kadar tamamlamam gerekiyor, umarım birilerinin dikkatini çekebilirim :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanızda ilgili sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, [B2:K11]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target = 1 Then
    Satır = Target.Row
    If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(Satır, 2), Cells(Satır, 11)), 1) > 1 Then
    MsgBox "Bulunduğunuz satıra sadece bir adet " & """1""" & " değerini girebilirsiniz.", vbCritical
    Target = ""
    Target.Select
    End If
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,

Ben vba sız ikinci aynı verinin girilmesini önlemek için data/validation/settings/custom/formula alanına =COUNTIF(A:A;A4)=1 formulunu yazarak kontrol kuydum.
İkinci bir veriyi yazmaya kalktığınızda kontrol güzel çalışıyorda. Aynı veriyi copy/paste ile almak istediğinizde olay kontrolden çıkıyor. İkinci bir verinin girişini engellemek için daha kesin sonuç alabileceğim başka bir yöntem, var mı?