dbs (dogrudan borçlanma sistemi ) faiz hesaplama hakkında

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
"merhaba hocalarım benim sorum şöyledir x bir banka ile dbs ( doğrudan borçlanma sistemi)
çalışmaktayım bana gün bazlı faiz tutarı lazım yani gün içinde alacak kısmında görünen rakamın fazizini hesaplamak istiyorum yıllık faiz oranı 19 + bsmv olarak anlaşma sağlanmıştır konu ile iligi acil yardımlarınızı rica ederim valör günü +1 olarak yapılması gerekiyor" dosya ektedir

yardımlarınızı arz ederim

http://s7.dosya.tc/server2/2rntlb/dbs_calimasi.xlsx.html

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Sorunuzu ben anlayamadım.

1. Tarih ve vade tarihleri aynı. Gün neye göre hesaplanacak?

2. Yıllık faizden günlük faizi hesaplarken basit faiz mi? Bileşik faiz mi esas alınacak?

3. Gün hesaplarken yıl 365 mi? 360 gün mü esas alınacak?

4. BSMV oranı ne?

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
merhaba hocam
1-sadece tarihi baz almalıyız vad etarihini es geçin lütfen bakiye görünen günlerde vade opsiyonu 2 dir ayrıca alacak kısmına giren ve kapanın rakamada 1 gün opsiyonu olmalı 360 gün üzerinden yıllık 19 basit faiz olacak bsm ve faiz rakamının % 5 i kadardır

saygılarımla

.

Sorunuzu ben anlayamadım.

1. Tarih ve vade tarihleri aynı. Gün neye göre hesaplanacak?

2. Yıllık faizden günlük faizi hesaplarken basit faiz mi? Bileşik faiz mi esas alınacak?

3. Gün hesaplarken yıl 365 mi? 360 gün mü esas alınacak?

4. BSMV oranı ne?

.

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım yalnız gün içinde girip çıkan 1 gün oprsiyonu olarak belirttim çalışma sayfasına kopyalama yapmanız yeterli olacaktır

serdar hocamın çalışmasına alternafif olarak

dosya ektedir

merhaba hocam
1-sadece tarihi baz almalıyız vad etarihini es geçin lütfen bakiye görünen günlerde vade opsiyonu 2 dir ayrıca alacak kısmına giren ve kapanın rakamada 1 gün opsiyonu olmalı 360 gün üzerinden yıllık 19 basit faiz olacak bsm ve faiz rakamının % 5 i kadardır

saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
hocam çok tşk ederim saygılarımla elinize yüreginize sağlık :) iki dosyada işime yaradı saygılarımla

Anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım yalnız gün içinde girip çıkan 1 gün oprsiyonu olarak belirttim çalışma sayfasına kopyalama yapmanız yeterli olacaktır

serdar hocamın çalışmasına alternafif olarak

dosya ektedir

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
tükçe
selam DBS FAİZ HESABI NASIL YAPILIR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM..TEŞEKÜRLER