Değer Değiştirici Düğme

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar ekli tabloda işaretli hücrelerdeki bilgileri Değer Değiştirici Düğme kullanarak değiştirmek istiyorum.İlginize ve bilginize saygıyla sunuyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Teşekkürler

Sayın Muygun,
Tam istediğim gibi olmuş,elinize emeğinize sağlık.Yalnız sizden bir ricam daha olacak.Bana özellikle I sütununda kullandığınız rakamların gerekçesini ve konuyu öğrenmeme ve daha geniş alanlarda kullanabilmeme yarayacak bilgi notları yazabilirseniz çok sevinirim.Saygılarımla...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Değer değiştirici üzerine sağ tuş ve denetimi biçimlendir sekmesine basın.
Açılan pencerede denetim sekmesine basın.
Burada;
geçerli değer (değiştiricinin hangi değerden başlayacağı)
en küçük değer,en büyük değer ve artış değeri seçenekleri var.
burdaki değerleri (H5 hücresi hariç) Tablo sayfanızın satır no'su olarak kullandım. yani sarı alanlardaki formülle I sütunundaki değer 1 ise tablo sayfasından ve ilgili sütundan 1. satır değerini, 2 ise tablo sayfasından ve ilgili sütundan 2. satır değerini tabloya çektim.
I5 hücre sine gelince H5 hücresine yazılan tarihi değiştirmek için I5 hücresini 15000 den başlattım+ buna 25393 sayısını ekleyerek (nedeni ise değer değiştirici 0 ile 30000 arasında değer üretir.) 40393 sayısını (bunu tarih formatında gösterirsek) 03.08.2010 tarihini elde ettim. artık burdaki değer değiştirici 15000 gün ileri yada geri gidebilir.

Umarım açıklayabilmişimdir.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Çok İyi Anlatmışsınız...

Çok teşekkür ederim Sayın Muygun...Konuyu gerçekten anladım.Sayenizde İNDİS kullanmayı da öğrendim.Ben daha çok DÜŞEYARA kullanıyordum.İzninizle bir soru daha sormak istiyorum.D,E ve F 10 hücrelerini birleştirerek KONYA yazdığımız kısma ya da hücreye KONYA-ADANA-MERSİN-KONYA yazdırmak ve bunu bir sonraki sayfada sıralatmak istiyorum.KONYA ile başlayacak ve bitecek.Ama aradaki iller değişken olacak.Bu 1 tane de olabilir,3 tanede.Daha fazla olmaz.Örneğin;
KONYA-ADANA-MERSİN-KONYA yazdırdım.Bu sıralama sayfasının ilk rına aynen geçecek.Değiştirdiğimde 2.sıraya,tekrar değiştirdiğimde ise 3.sıra yazılacak.Bu böyle devam edecek.Eki inceleyebilirseniz konu daha iyi anlaşılacaktır.Gerçi sizin kadar net anlatamadım ama,inceleyince anlayacağınızdan eminim.Saygılarımla....

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sorunuzdan Net bir anlam çıkaramadım. Anladığım kadarıyla değişik bir tablo oluşturdum. Eki açıp inceleyin. Kullanabilirim derseniz bu tablo üzerinde istediğinizi yapmaya çalışalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Çok Güzel Ama...

Sayın Muygun,
Harika şeyler yapıyorsunuz.Sizi can-ı gönülden kutluyorum.Yaparken de öğretiyorsunuz.Benim amacım bahsettiğim konuları öğrenmek ve bunları ekte sunduğum gerçek kullanmak istediğim yere monte etmek.Nedense ben konuları yeterince açıklayamıyorum galiba.Bana gönderdiğiniz örnek çalışma da mantık olarak çok doğru.Ancak,dönüş tarihi bir gün sonrası olduğunda otomatikman bir alt satıra ters çevirerek yazmalı.Yani AYDIN-FETHİYE ise alt satıra da FETHİYE-AYDIN yazmalı.AYDIN-FETHİYE yazdığında ise F sütununa ikamet yazmalı.Daha iyi anlaşılacağını düşündüğüm için size öğrendiklerimi uygulamak istediğim çalışmamı gönderiyorum.Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sorunuza (işlerimden dolayı) ancak bakabildim.
Ama hala tam olarak sorunu anladığımı söyleyemem. 6. nolu mesaj eki sizin tablonuza istediğiniz data arşivini yapar. (eksik kalan kısım var ise halledilir.) Bu tabloda değer değiştirici yerine açılır listeler kullanmak ve tarihleri manuel girmek gerekiyor.

Şayet burdaki verilerin yazıcı çıktısı için basılı form yada şablona aktarılması gerekiyorsa form yada şablon örneğini ekleyin isim sayı yada var olan herhangi bir değişkene göre şablona aktarılmasını sağlayalım.
Ama her türlü çözüm için bir veriye ait dataları bir satırda tutarsanız işlem yapmak kolaylaşır.
İyi çalışmalar.