#DEĞER! Hakkında

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkadaşlar, excelde internetten aldığım ve sürekli güncellenen veriler var.(Hisse Senedi Fiyatları) Bu fiyatları başka çalışma sayfasına =DOLAYLI formülünü kullanarak aktardım. Fiyatları çarpma işleminde kullanmak istediğimde #DEĞER! hatası alıyorum. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim. Teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Büyük olasılıkla rakam olarak gördüğünüz değerler rakam değildir. İnternetten alınıp excele aktarılan bilgilerin ya başında ya sonunda görünmeyen bir karakter vardır.

Bunun varlığını anlamak için hücrenin uzunluğunu kullanın, formül ile bulduğunuz değer gözle saydığınızda aynı değilse dediğim gibidir. Bu fazlalıklardan kurtulmak gerek.

Forumda bununla ilgili örnekler çok, arama yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba,

Büyük olasılıkla rakam olarak gördüğünüz değerler rakam değildir. İnternetten alınıp excele aktarılan bilgilerin ya başında ya sonunda görünmeyen bir karakter vardır.

Bunun varlığını anlamak için hücrenin uzunluğunu kullanın, formül ile bulduğunuz değer gözle saydığınızda aynı değilse dediğim gibidir. Bu fazlalıklardan kurtulmak gerek.

Forumda bununla ilgili örnekler çok, arama yapabilirsiniz.
Dediğim gibi internetten aktardığım veriler 15 dakikada bir kendini yenileyen veriler. Uzunluk formülünü kullanarak baktığımda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Çok araştırdım fakat gerçekten bir yol buşamadım. Başka önerebileeceğiniz bir çözüm var mı?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyanızın küçük bir örneğini

http://www.dosya.tc/

gibi bir siteye kopyalarsanız, inceleyecek ve çözüm üretecek arkadaşlar çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2010
Sayın Necdet Bey

Necdet Bey;benimde bir sorunum var.dosyayı yönlendirmiş oldugunuz dosya linkine aktarddım.(http://www.dosya.tc/server12/57rura/ortak_karatepe-limanyolu.xlsx.html)Sorum şu orada aralık ayı birlleşik olan yerde iki ayrı dosyanın toplamı en sonda toplam litre olan yer değer (sarı renkli sütunlar) değer hatası veriyor...eğer aralık k ve aralık l olan dosyadaki gelen değerleri toplam formülü yazmazsam bu sefer toplam litre oluyor.ama son sayı olan formül boş olan yerleri algılamayarak son sayıyı(kırmızı renkli sütun) almıyor sıfır alıyor. işin içinden çıkamadım yardım ederseniz çok memnun olurum...mail adresim tufankurban@hotmail.com