Değer karşılığını toplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar selam. Ekli dosyada yapamadığım birşey var. Size kısaca açıklayayım. Yardımcı olursanız sevinirim.

1- J3 sutununa (Anne Küpe No) yazılan değeri B3 sutunu (Küpe No) ile karşılaştırıp aynı ise F3 sutunundaki (Buzagı sayısı) değer 1 artacak.

Kısaca yapmak istediğimi anlatayım. Doğum yapan ineklerin buzağı sayılarını kontrol edemiyoruz. Dolayısyla J3 sutununa yazılan küpe no yeni doğan buzagının annesi. Bunun karşısındaki buzagı sayısını otomatik olarak 1 artırmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Saydırmak işinize yarar mı?

Kod:
=EĞERSAY(J:J;B4)

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
olmaz, neden b sutununun içinden arayarak yazacak. dediğinizi örnek dosyada uygularsanız görürsünüz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Bu durumda eklediğiniz dosya üzerinde renklendirme yaparak görmek istediğiniz değeri elle girerek dosyanızı güncelleyiniz. Ona göre çözüm üretelim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Peki ozaman tabloda şu şekilde yaptım.
örneğin sarı olan yerler (j16-j17-j18) bunlar yeni doğan buzağıların annelerinin küpe numaraları.
B sutunundaki küpe numaraları ile sarı yerdekileri karşılaştırıp varsa f sutunundaki değeri 1 artıracak.
Örnek: j18 sutunundaki buzagının annesi b9'daki inek. b9'un buzağı sayısı yani f9 3 olacak. Yani formüller f sutununda hesaplanacak.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Anladığım kadarıyla sizin zaten F sütununda buzağı sayılarınız yazıyor. Siz yeni eklenen buzağıların anne küpe nolarına göre F sütununda ilgili satıra +1 olarak eklenmesini istiyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam bu işlemi makro ile yapmak daha uygun olur.

Mesela yeni eklenen buzağının anne küpe numarasına çift tıkladığınızda değeri arttırabiliriz. Aşağıdaki kod bu işlemi yapar. Sayfanızın kod bölümüne uygulayınız. Çift tıkladığınız hücre F sütununa eklendikten sonra renklenir. Renkli hücre daha önce eklediğiniz anlamına gelir. Böylece kontrol etme şansınız olur.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("J4:J" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Interior.ColorIndex = 37 Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    If Target <> "" Then
        Cancel = True
        Set BUL = Range("B:B").Find(Target, , , xlWhole)
        If Not BUL Is Nothing Then
            BUL.Offset(0, 4) = BUL.Offset(0, 4) + 1
            Target.Interior.ColorIndex = 37
            Set BUL = Nothing
        End If
    End If
Son: Application.EnableEvents = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Bu tabloya iki tane ilave sütun ekledim. Birinci sütun L sütunu, burda ineğin doğum esnasında kaç yavru doğurduğu yazacak. Eklediğim ikinci sütun ise G sütunu, bu sütunda da Anne ineğin toplam kaç buzağı sahibi olduğu sütun oluyor. G9 hücresinde ki formül, f sütununda ki mevcut buzağı sayısının üzerine yeni doğan ilave buzağıları ekliyor. Dosyanızı baştan şekillendirme şansına sahipseniz F sütununu komple kaldırarak daha anlaşılabilir bir dosya yapabilme şansına sahipsiniz.

Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Yardım.

Bu tabloya iki tane ilave sütun ekledim. Birinci sütun L sütunu, burda ineğin doğum esnasında kaç yavru doğurduğu yazacak. Eklediğim ikinci sütun ise G sütunu, bu sütunda da Anne ineğin toplam kaç buzağı sahibi olduğu sütun oluyor. G9 hücresinde ki formül, f sütununda ki mevcut buzağı sayısının üzerine yeni doğan ilave buzağıları ekliyor. Dosyanızı baştan şekillendirme şansına sahipseniz F sütununu komple kaldırarak daha anlaşılabilir bir dosya yapabilme şansına sahipsiniz.

Dosya ektedir.
Yeni bir konu açmamak için Aynı konuya ekliyeyim dedim komutu kendime göre ayarlamaya çalıştım ama beceremedim. benzer bir şeyede benim ihtiyacım var örnek ektedir. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Yeni bir konu açmamak için Aynı konuya ekliyeyim dedim komutu kendime göre ayarlamaya çalıştım ama beceremedim. benzer bir şeyede benim ihtiyacım var örnek ektedir. Şimdiden teşekkürler.
Ekteki dosya yada bir sütun ilave ederek istediğiniz sonuca ulaşabildim. Umarım işinizi görür.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Çok teşekkürler yaradı emeğine sağlık.