Değere göre hücre biçimlendirme veya boyama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Selamlar,

Çalıştığım firmanın sevkiyatları sırasında ortaya çıkan araca (tır veya konteyner) yerleştirme problemi üzerine bir çalışma yaptım. Ancak çalışmamda bir yerleşim planının otomatik olarak çıkmasını istiyorum.

Amaç şu: Belirli olan en ve boy ölçüsüne göre hücrelerin fiziksel olarak birleştirilmesi veya boyanması. Boyama konusunda karışma ve paletlerin çeşitli boylarda olması nedeni ile çakışmanın görülememesi riski yüzünden hücrelerin fiziksel birleştirilmesi kulağa daha uygun geliyor.

Bu fiziksel birleştirmenin malzeme yükleme mantığı ile ilgili ekstra koşulları (örneğin, hatalı yerleşimler sonucu paletler arasında kalan boşluklar) olacağı için kullanmayı pek de bilmediğim makrolar yerine fonksiyon tabanlı bir çözüm daha çok işime yarayacaktır.

Şimdiden ilginiz ve desteğiniz içinn teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
boyama için koşullu biçimlendirme olarak arama yapın.

bu tarz sorularınızı örnek dosya ile desteklerseniz daha fazla yardım alırsınız

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Yapmaya çalıştığım şey, örnek dosyada sağ tarafta veilen bir çizelge ile örnek dosyada sol tartaftaki boyama işlemini (aslında hücre birleştirme daha iyi olur, içine yazı da atayabilme olasılığım olabilir) yapmak. Dosyanın orjinali işyerimdeki bilgisayarımda, bu yüzden ekleyemiyorum şu an için.

Tabii bu yerleşim planında bol EĞER' li formüller kullanacağım, sadece ene değil, boya da bağlı olacağı için yerleşimler...

Umarım açıklayabilmişimdir...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Tekrar selamlar,

Ofis bilgisayarımın başına geçmem nedeni ile örneklemenin daha uygun bir şekilde verilebilmesi amacı ile, orjinal çalışmamın bir kopyasını gönderiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Makro çok fazla işime gelmiyor, boyut analizini de yapabilmem için fonksiyon şeklinde bir çözüme ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Tekrar selamlar,

Kimsenin aklına birşey gelmiyor mu? :(

Yok mudur bu derde bir çare?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Konu ile ilgili bilgisi olan yok mudur?

Konu benim için hala günceldir. Şu anda sistemi rakamsal olarak kullanabiliyorum, fakat ardından ek bir yerleşim planı hazırlamak zorunda kalıyorum.