Değeri az olan sütundan değeri alıp sabit sayı ile çarparak yandaki sütuna yzcak form

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Değerlei forum yöneticileri!
Forum başlıklarında bulamadığım bir konuda yardımlarınıza başvurdum. İlgilerinizi bekliyorum.

Konu; İki sütundan hangisinde az değer varsa o sütundan rakamı alarak sabit bir çarpan sayısı ile çarparak değeri başka bir sütuna yazmasını istiyorum.

Konu ile ilgili örnek sayfayı ekte bilgilerinize sunuyor, şimdiden ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
E2 bölmesine aşağıdaki formulu kopyalayın

=EĞER(C2<B2;C2*0,4;B2*0,4)

Eğer B ve C sutunlarındaki tek kucugu bulmak istiyorsan

=Küçük(B:C;1)*0,40

Excel Vers. ve Dili
Teşekkür

Yardımlarınız için teşekkür ederim 1,5 saat gibi çok kısa zamanda sorumun cevabını aldım. İlk yazdığınız formül benim aradığım formül. Gerçekten burdaki arkadaşların bilgi paylaşımı takdire şayan. Bilgi paylaşımınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Ben cevabı 11 dakika sonra yazmıştım ama :) siz biraz geç bakmışsınız..

Excel Vers. ve Dili
Teşekkür ve bir yardım talebi daha :)

Hüseyin bey gerçekten çok yararlı oldunuz. Ancak uygulamada bir sıkıntım daha oldu. Bana gönderdiğiniz bu formülü " =EĞER(C2<B2;C2*0,04;B2*0,04) "
yan yana dört sütun için ( Yani B-C-D-E sütunları için ) nasıl uyarlayabiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada diğer formülü " =Küçük(B:C;1)*0,40 " de uygulamaya çalıştım ancak bu formülde belirlenen tüm satır ve sütünları tarayarak en küçüğü bulup tek o rakamla çarpıyor. Haliyle bütün satır sonlarının sonuçları hep aynı rakam oluyor.
İlginize tekrar tekrar teşekkür ediyor gayretlerinizin artmasını temenni ediyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

F2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin.

Kod:
=KÜÇÜK(B2:E2;1)*0,4

Excel Vers. ve Dili
Teşekkürler. Problem halloldu.