Değerleri bulup toplama

Excel Vers. ve Dili
excell versiyonum 2010 ve türkçe destekli
Merhaba Arkadaşlar,
Belkide bu gibi soru sorulmuştur ama forumda rastlayamadım. Bir excell sayfasında bir nevi stok programı yapmak istiyorum. Fakat bir çok stoğum olduğu için ben şu şekilde giriş yapıyorum

depo no adet
172700304000 1500

178700142000 2000

172700304000 200

ve bu devam ediyor bu şekilde.

Fakat ben başka bir kısımda 172700304000 depo numaraı parçanın adetini görmek istiyorum. . yani bana istediğim numaryı bulup. . bulduğu bütün adetleri toplayıp bir hücreye yazacak bir formül gerekiyor. .

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. .

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Linki inceleyiniz. Sorularınızı örnek dosya ile destekleyerek açıklarsanız daha hızlı ve net yanıtlar alırsınız.

Toplama Ve Sayma

Not: Soru başlıklarınızı sorunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemeye özen göstermenizi rica ederim.

.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Yanlış anlamışta olabilirim.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ESAYIYSA(MBUL(B7;A1:A800))*(A1:A800<>"")))
Ekdeki dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
hayır arkadaşlar. . kusura bakmayın tam anlatamadım derdimi. . aslında istediğim şu durum

Excel Vers. ve Dili
İhsan, çok teşekkür ederim. . aradığım formül buydu. . benm fazla forum hayatım yok ama rap falan puan falan veriliosa bu durumlarda 10 üzerinden 10 verdim. . çok acil yanıtladın. . teşk ederim :)

İ

İhsan Tank

Misafir

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Alternatif olsun.

I2:

Kod:
=EĞER(G2="";"";VSEÇTOPLA(A:C;3;$G$1:H2)-TOPLA($I$1:I1))
.

İ

İhsan Tank

Misafir
sanırım biraz fazla oluyorum ama öğrenmek istiyorum. . kendimi geliştirmek istiyorum. . kusura bakmayın. . bir soru daha :)
eki inceleyiniz
mavi olan yerdeki formülü silmeyiniz
kırmızı olan yerdeki formüller dizi formülüdür ( Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir. )
1000 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
abi sen varyaaa. . muhteşemsin yaa. . ama bu formülün açıklamasını yapman mümkünmü. . yani hangi mantıkla çalışıyor. . mantığını anlayıp başka yerlerdede kullanmak istiyorum. .

İ

İhsan Tank

Misafir
abi sen varyaaa. . muhteşemsin yaa. . ama bu formülün açıklamasını yapman mümkünmü. . yani hangi mantıkla çalışıyor. . mantığını anlayıp başka yerlerdede kullanmak istiyorum. .
istediğiniz değerin farklı karşılıklarını çıkarıyor.
sitede Ömer diye arama yaparsan formüllerin açıklaması çıkar.
formül Ömer Uzman'dan alıntıdır.

Excel Vers. ve Dili
arkadaşlar üst kısımda bununla ilgili bi soru sordum ve yardımcı oldular fakat elimdeki dosyaya uygulayamadım. . ekteki dosyada sorunumu yazdım. . yardımcı olabilecek arkadaş warsa yapmınıda anlatırsa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşlar üst kısımda bununla ilgili bi soru sordum ve yardımcı oldular fakat elimdeki dosyaya uygulayamadım. . ekteki dosyada sorunumu yazdım. . yardımcı olabilecek arkadaş warsa yapmınıda anlatırsa çok sevinirim.
eki inceler misin
A4:O30 aralığındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
P1 hücresindeki formülü silmeyiniz.
A30:O30 aralığındaki formülleri aşağıya doğru çoğaltınız.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar