• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değerli üstadlar bu förmül ne diyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
2 saati yakın aşağıda yazan förmülle bakıştık ,daha da uzun bakışacağımıza benziyor bu förmülde ne demek istiyor ;
TAVAN EK ÖDEME TUTARI
=EĞER(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;6;YANLIŞ) = 0; MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;4;YANLIŞ)); EĞER(_B2PUAN>0; (DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;5;YANLIŞ)+1)*MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)); MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)) ))>12;12;EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;6;YANLIŞ) = 0; MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;4;YANLIŞ)); EĞER(_B2PUAN>0; (DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;5;YANLIŞ)+1)*MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)); MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)) )))*_EkÖdemeMatrahı

Formülün olduğu örnek bir dosya görsek daha kolay yorumlarız.

Değerli üstadlar dosya yollanacak gibi değil.

mak fonksiyonunda +1 eklemiş ???

2 saati yakın aşağıda yazan förmülle bakıştık ,daha da uzun bakışacağımıza benziyor bu förmülde ne demek istiyor ;
TAVAN EK ÖDEME TUTARI
=EĞER(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;6;YANLIŞ) = 0; MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;4;YANLIŞ)); EĞER(_B2PUAN>0; (DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;5;YANLIŞ)+1)*MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)); MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)) ))>12;12;EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;6;YANLIŞ) = 0; MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;4;YANLIŞ)); EĞER(_B2PUAN>0; (DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;5;YANLIŞ)+1)*MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)); MAK(EĞER(DÜŞEYARA(_Çalıştığı_Birim;ORTALAMALAR!A:N;3;YANLIŞ) = _EVET;2;0);EĞER(DÜŞEYARA(_TC_Kimlik_No;'AĞUSTOS 2011'!A:H;8;YANLIŞ) = _EVET;2;0);DÜŞEYARA(_Kadro_Ünvanı;KATSAYILAR!J:N;3;YANLIŞ)) )))*_EkÖdemeMatrahı

http://www.excel.web.tr/f149/formul-nasyl-yazylyr-t114660.html

sayın uzmanamele , yabancı insanların Türkçe konuşmasına bakarsan ı-i,o-ö,u-ü gibir harflerin karıştırdıklarını görebilirsin .Bu forumda olduğuna ve adın uzman olduğuna göre bilgisayardaki kodlamaları bilirsin .Eğer iki lisanı konuşmaya başlarsan , beynine yazdığın kodlar farklı olacak ve bazı zamanlar bu kodlar yazıyada aksedecektir.Örneğin lazlarda dedum-dedim ,niçun-niçin ,kan-gan...gibi. Şimdi cuma ,yazdığım formülle ilgili yardımcı olursan sevinirim.

Sayın metinaltin, dil konusundaki hassasiyetinizi anlıyoruz. Ancak siz de sayın üstadımızın belirtmesini anlayın lütfen, üstelik böylesi sadece sizin işinizi kolaylaştırır. Üstadlarımız sadece excel konusunda değil Allah şükür ki hem Türkçe konusunda hem de yaşam ile ilgili hususlarda da yardımcı oluyor ve fikirlerini beyan ediyorlar. Bunu biz bir velinimet olarak kabul ediyoruz. Mesajınızdaki bazı dolaylı anlatımlar bu forumun tarzına uygun değil ve naçizane size de yararı olmayacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
serdar bey

Sayın üstadınızın hassasiyetlerini gayet iyi anlıyor ve olumlu buluyorum .Amma velakin bu durumun neden kaynaklandığını izah etmeye çalışıyorum.Lakin dil konusundaki hassasiyeti benim şu förmülü çözmede de gösterse müteşekkir olurum,saygılarımla.

Sayın üstadınızın hassasiyetlerini gayet iyi anlıyor ve olumlu buluyorum .Amma velakin bu durumun neden kaynaklandığını izah etmeye çalışıyorum.Lakin dil konusundaki hassasiyeti benim şu förmülü çözmede de gösterse müteşekkir olurum,saygılarımla.

.

Konuyu uzatıyorsunuz.

Hala "förmül" yazıyorsunuz. Bu kadar şeyden sonra ne demeli?

Gelelim formülünüze...

Bu kadar uzun olduğuna bakmayın. Burada üç işlev kullanılmıştır. EĞER - IF, DÜŞEYARA - VLOOKUP ve MAK - MAX işlevleridir.

Bu konuda Excel'in yardım menüsünden her işlevin açıklamasını inceleyin. Veya Forumun Excel Dersanesine girin. Orada bulunan açıklamalı örneklere bakın.

O zaman bu formülün ne dediğini anlama imkanınız olabilecektir.

.

Geri