Değişen Kriterlere Göre Parça Alma

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba

Okul işlerinde sıkça kullandığım bir sınıf oluşturma listem var. Bu listede Sınıf adları Sene başında bir iki defa, sınıf sayıları ise çok defa değişiyor. Değişen bu listeyi sürekli yenilemek yerine formüllerle veya kodlarla değişiklikleri güncel tutmak için yardım istiyorum. Ekli listede gri renkli alanlar başka kodlarda tanımlı olduğu için ABCD sütunlarının formatı bozulmadan E ile R sütunları arasında orjinal haliyle yapıştırılan verilerden A ve B sütunlarındaki verilere ulaşacabileceğim bir kod veya formül var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Not: ANAA ANAB Şeklinde yazılmış olan ANA sınıfları AA AB AC şeklinde olabilir.

http://s3.dosya.tc/server17/0ev0oq/SINIF_OLUSTURMA.xlsx.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın turist Üstadım Altın üye olmadığım için harici bir link paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın @vurkan,
Kusuruma bakmayın, hızlı cevap verme acelesiyle unutmuşum, linki aşağıda veriyorum.
Dosyanızın Linki

Not: ALTIN ÜYE olmanızı önemle tavsiye ederim.Bu sayede birçok önemli kaynak bilgiye, dosyalara erişim imkanınız olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın turist Üstadım. Galiba "ABCD sütunlarının formatı bozulmadan" diye yanlış ifade ettiğim için sizi yanlış yönlendirmişim. Eğer olabiliyorsa A ve B sütunlarını A3 ten itibaren E sütununa göre bu formatta sınıf adları A sütununda oluşmalı. E okuldan aktarıplan listeyi E R aralığına yapıştırınca Ave B sütunları kendisi oluşmalı. Ben her seferinde değişiklik olunca bu sütunu manuel olarak sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum. P sütunundaki toplam öğrenci sayısı bu formülle gelebilir. Asıl önemli olan V sütununa yazdığınız formülü a sütununa almak olmalı. Baş taraftaki ANAA ANAB ANAC ANAD ANAE ANAF sınıfları da AA AB AC AD AE AF şeklinde olabilir. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Üstadım henüz ALTIN lanamadım. Dosya linkini lütfetseniz. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Üstadım Formülleri uyarladım. Teşekkürler.
Ekli dosyada daha önce bahsettiğim yazdırma formüllerini modüle 2 içine kopyaladım. Uyarlamaya çalıştım olmadı. Yapmak istediğim EZBER sayfasını sadece 4. sınıflar için kullanacağım ama aynı dosyaya (ezber sayfası formatında) örneğin ÖDEV KONTROL sayfası eklediğimde 3 YAZDIR düğmesine tıklayınca 3. sınıfları veya ANA YAZDIR düğmesine tıklayınca ANA sınıflarını yazdırması. Teşekkürler.

http://s3.dosya.tc/server17/8zihus/2018-19_EZBER_KONTROLU.rar.html (Bu linkteki dosyanın OKUL sayfasındaki H sütunundaki dizi formulü bozulmuş. Bunun için dosyayı yeniden yükledim. ) Doğrusu alttaki. Kusuruma bakmayın.

http://s3.dosya.tc/server17/pncr7z/2018-19_EZBER_KONTROLU.rar.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Üstadım ellerinize sağlık. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Hayırlı geceler.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sağolun, varolun.