Değişik Formatta ve Şekilde Girilmiş Tarih/Saat Değerlerini Tek Bir Formata Sokmak

Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
45
Excel Vers. ve Dili
2013-Türkçe
Merhaba,

Şu an sizlerle paylaşamadığım bir excel dosyası mevcut. Bu dosya içinde aslında hücrelerdeki tüm değerler aynı şekilde gözüküyor.

Örnek;

6.6.2016 18:19:00
1.7.2016 11:10:00
10.6.2016 10:00:00
1.6.2016 11:12:46

Bu şekilde binlerce tarih/saat bilgisi mevcut.

Burada filtre kullanarak, karmaşık giyilen tarih/saat değerlerini sıraya sokmaya çalışıyoruz. Fakat şöyle bir durum ortaya çıkıyor.

Örnek olarak hücrelerin üstüne geldiğimizde formül çubuğunda gözüken değerleri yazıyorum.

6.6.2016 18:19:00
1.7.2016 11:10:00
10.6.2016 10:00:00
01.06.2016 11:12:46

Gördüğünüz üzere son hücredeki değer girilirken gün ve ayın başında sıfır değerleri mevcut, fakat bu sadece formül çubuğunda böyle gözüküyor. Ben ne zaman bu sütundaki değerleri sıralamaya çalışsam, bu başlardaki sıfır değerlerinden ötürü ya da diğerlerinde var olmayan sıfır değerlerinden ötürü, doğru sıralama yapamıyorum.

İsteğe uyarlanmış olarak, dd.mm.yyyy hh:mm:ss şeklinde biçimi tüm hücrelere uyguladım fakat yine de sonuç alamadım.

Bu durum için çözüm önerebilir misiniz?

İyi günler
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
12,997
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Örnek belge yüklememişsiniz.

Yazdığınız verileri kopyalayıp excel belgesine aldığımda
(METİN veya GENEL olarak biçimliyken)
Excel otomatik olarak bunların tarih saat olduğunu algılayarak yazıyor
ve sıralama vs. işlemlerinde de sorun görünmüyor.

İsterseniz,
-- boş bir hücreye 0 yazıp,
-- 0 yazdığınız hücreyi kopyalayın,
-- ardından veri alanını seçip
-- ÖZEL YAPIŞTIR -> DEĞERLERİ -> TOPLA -> TAMAM
şeklinde işlem yaparak deneyin.

Ya da birkaç satırlık veri içeren örnek belge yükleyin, onun üzerinden bakılsın.
.
 
Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
45
Excel Vers. ve Dili
2013-Türkçe
Merhaba,

Sorunu çözdüm.

Öncelikle bütün ilgili hücreleri dd:aa:yyyy ss:dd:hh olacak şekilde biçimlendirdim.

Ardından bir forumdan bulduğum, aşağıdaki kodu çalıştırdım. Bu kodu çalıştırma sebebim, hücrelerin yenilenmesini sağlamaktı. Çünkü istenilen formata gelebilmesi için bunu yapmak gerekiyordu.

SUTUN = Application.InputBox("Sütun İsmini Yaz!", Application.UserName, "Sütun İsmini Buraya Yazınız.")
Range(SUTUN & 2).Select
For Each Alan In Range(SUTUN & 2 & ":" & SUTUN & Range("A65536").End(xlUp).Row) '
SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Next Alan
Range(SUTUN & 2).Select
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
12,997
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Sorununuzu çözdüğünüze göre mesele yok ama,
ilk cevabımdaki 0 kopyala ->özel yapıştır işlemini yapıp sütun biçimini ayarlamanız
yeterli olurdu.
 
Üst