degişik formlarda bulunan verılerden bazılarının genel sayfaya atılması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
günaydın hocalarım ve arkadaşlarım;

dört tane userformum var ve bunların herbirindeki combox aynı sayfadan yani genel sayfasından veri alıyor diğer veriler de girilidikten sonra ilgili sayfalara kayıt ediliyor. merak ettiğim combobox a genel sayfasından gelen verinin karşılığı olarak kayıt yaparken bir textboxdaki veriyi genel sayfasındaki verilerin devam sütununa aldırabilirmiyiz.

örneğin bir userformu açtım bunun kayıt sayfası hareket. formdaki combo veriyi genel sayfasından okudu 4 tane text doldurdum ve kayıt edeceğim ama birinci textin bilgisini hareket sayfasına kayıt ederken aynı anda genel sayfasına combodaki verının karşında boş olan ilk sutuna da yazsın. bu mumkunmudur.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
bence mümkündür, örnek dosya ekleyebilirseniz uğraşalım biraz.

Excel Vers. ve Dili
office xp tr
Private Sub CommandButton1_Click()
Set ge = Sheets("genel")
Set ha = Sheets("hareket")
say1 = WorksheetFunction.CountA(ha.Range("a1:a65000")) + 1
say2 = WorksheetFunction.CountA(ge.Range("b1:b65000")) + 1
ha.Range("a" & say1) = TextBox1
ge.Range("b" & say2) = TextBox1
ha.Range("b" & say1) = TextBox2
ha.Range("c" & say1) = TextBox3
ha.Range("d" & say1) = TextBox4
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sn.ileriexel ilginiz için teşekkür ederim. ben bu konuda işlemin mümkün olup olmayacağını bilemediğimden dosya eklemedim. pazartesi işe gittiğimde verdiğiniz kodları deneyeceğim ayrıca örnek bir dosya ekleyeceğim. ilgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
merhaba hocalarım ve arkadaşlarım;
bu soru ile ilgili olarak yapmak istediğim kontrol sayfasına userformdaki verileri kaydetmek. Bu kısmı tamam fakat aynı zamanda combobox1 deki malzeme numarasına göre genel sayfasındaki o malzeme numarasının olduğu satırın M sütununa combobox2 deki veriyi kayıt ettirmek; ve combo3 deki veriyi de yanındaki boş olan n sütununda ilgili malzeme numrasının satırına kaydettirmek.
konu hakkında değerli görüşlerinize ihtiyacım var ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
iyi akşamlar herkese. arkadaşlar konuya takıldım kaldım kodu ne kadar değiştirsem de fark etmiyor. userformun arkasındaki koda bakıp nerde hata yaptığımı söylermisiniz lütfen. ileri gidemiyorum kaç gündür.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
iyi akşamlar herkese. konu hakkında günlerdir uğraşıyorum ama bir türlü bir sayfaya yazdırdığım bir veriyi başka sayfa o verinin bulunduğu satırın boş sütünuna ekletemedim. lütfen fikirlerinizi beyan edermisiniz. olmayacak birşey ise boşa kafa yormayım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunu anlaşılmıyor, dosyanıza istediğinz şekilde aktarılmış veriler içeren örnek oluşturarak tekrar eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sn.hocam konuyu tekrar açıkladım umarım sorunu anlayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
merhaba;

aktar yeni.rar dosyasında sorduğum sorunu çözebilirsem eğer yapacağım şey stok hareketlerinde olan değişiklikleri başka bir sayfada bulunan o stokların çıkış adetleri kısmına toplam alması için de kullanabileceğim.
şöyleki hücre değerini her defasında bir artırıp aynı hücreye yazan makro vardı. bu makroyu değiştirdim ve hücre+textbox değer= hücre dedim ve çalıştı. eğer combodaki verinin olduğu satırı da buldurabilirsem böylece bir text de malın durum hücresini değiştirebilirken diğer taraftan malın toplam hareketini stok özetinde de aldırabileceğim. böylece sayfa içinde fonksiyon yazıp bir malın toplam hareket sayısını tek hücrede toplatmak gibi bir sorun da kalmayacaktır. ilginizi bekliyorum sn. hocalarım ve arkadaşlarım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
hocam sanırım ben konuyu iyi anlatamadım o nedenle de sorun çözülmüyor. benim satırı bulmakta sorunum yok aslında. userformda kayıt esnasında veri hangi sayfaya kayıt edilirse edilsin combo2 deki veriyi genel sayfasındaki b sütunundan aldırdığım combo1 verisini referans alarak genel sayfasına giderek o verinin olduğu satırın m sütununa combo2 deki değeri yazdırmak. eğer combo1 deki malın kodu 800 nolu satırdaysa 800 nolu satırada combo1 deki mal kodu ile genel sayfasındaki b sütunundaki mal kodunu kontrol edecek eğer mal kodları aynı ise o satırın m sütunundaki hücresi boş da olsa dolu da olsa o hücreye combo2 değerini kaydetmeli.